Днешният ден е посветен на една от суперхраните за здраве

...
Днешният ден е посветен на една от суперхраните за здраве
Коментари Харесай

Честит Национален ден на авокадото!

Днешният ден е отдаден на една от суперхраните за здраве и младост – авокадото. На 31 юли светът отбелязва Националния ден на авокадото, поради което безусловно би трябвало да се почерпите с вкусния и здравословен артикул.

Гуакамоле с чипс е идеалният вид да отбележите празника, само че в случай че желаете нещо друго, има многочислени и сладки и солени разновидности на предписания с авокадо, с които да почетете неговия ден.

По авокадо дневно е целесъобразна доза за всяка здравословна диета, защото наличието му оказва помощ за положителното здраве на тялото. Според изследванията затова от 2005 година пазаруването на авокадо е скочило фрапантно.

Съдържанието му на здравословни растителни мазнини и витамините С, Е и К защищава от инсулинова устойчивост, сърдечно-съдови болести и Алцхаймер.

Авокадото е спечелило репутацията си на суперхрана поради наличието си на олеинова киселина и омега-3 мастни киселини, които понижават риска от поява на рак.

Освен това количеството на въглехидратите в него е ниско, а е цялостно с фибри, което го прави идеалната храна по време на диета.

Известен е и като плодът-чудо, тъй като има позитивно въздейстие в грижата за косата и кожата. Маските от авокадо работят лечебно при сензитивна и суха кожа, а ненаситените мазнини в него забавят процеса на стареене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР