Днешните действия представляват още по-голяма ескалация поради обхвата на ракетата.

...
Днешните действия представляват още по-голяма ескалация поради обхвата на ракетата.
Коментари Харесай

Белият дом призна: Ракетите на КНДР могат да ни ударят

" Днешните дейности съставляват още по-голяма ескалация заради обсега на ракетата. Повечето от последните проби бяха ракети със междинен обхват. Това бе ракета с по-голям обхват и в действителност, както означи японският външен министър, тя е в положение да доближи Съединените щати и доста други страни по света ", сподели представител на администрацията на Белия дом на телефонен брифинг, отдаден на визитата в Тайланд на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис.
Той добави, че в международната общественост нараства паниката от дейностите на Пхенян. Това се дължи на обстоятелството, че КНДР основава ракети с обсег, които могат да поразят доста страни, в това число Съединени американски щати.
" Да, вицепрезидентът е надълбоко угрижен. И това е една от аргументите, заради които тя желае да събере тази група и дружно да осъдят рисковите дейности ", сподели служителят на администрацията.
На 18 ноември КНДР изстреля междуконтинентална ракета, която прелетя по стръмна траектория от към 1000 км и падна на към 200 км западно от японския остров Хокайдо. При полет по стандартна траектория такава ракета може да измине над 15 000 км и да доближи континенталната част на Съединени американски щати.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР