Днес зехтинът замества успешно олиото като по-здравословна мазнина. Той се

...
Днес зехтинът замества успешно олиото като по-здравословна мазнина. Той се
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако консумирате зехтин на ГЛАДНО

Днес зехтинът замества сполучливо олиото като по-здравословна лой. Той се среща съвсем във всяко домакинство, само че се употребява основно за готвене и овкусяване на салати.

Истината е, че зехтинът има доста потребни свойства и може да помогне за разнообразни неща. Всичко, което би трябвало да извършите, е да пиете по 1 ч.л. на гладно. Ето какво ще се случи тогава.
 Заменете всички типове лой със зехтин Заменете всички типове лой със зехтин
Масло, маргарин, олио и куп други мазнини използваме всекидневно като добавка към разнообразни ястия. Но знаете ли, че те може да бъдат доста...

Защита на мозъка – потреблението на зехтин защищава мозъка от заболявания като Алцхаймер и други. Подобрява паметта, намалява риска от изпадане в депресивни положения. Помага  на мозъка да извършва своите функционалности и да побеждава в битката със свободните радикали.

Отслабване – с помощта на наличието на мастни киселини, зехтинът дава чувство за задоволеност. Неслучайно е най-хубавият сурогат на масло. Ето за какво, в случай че се борите с непотребни килограми, той може да ви помогне.

Здраво дебело черво – зехтинът го пази от рак и проблеми. Предотвратява запека и улеснява храносмилането.

По-красива коса, кожа, нокти и кости – зехтинът е потребен за всички тези неща. Прави кожата по-мека, подхранва я. Стимулира растежа на косата, прави я по-здрава. Същото прави и с ноктите. Може да си вършиме разнообразни маски и лечения с него, а също и да го консумирате на гладно.

Срещу възпаления – зехтинът може да намали възпаленията в тялото. Той работи като ибупрофен. 3-4 с.л. зехтин се равняват на 10% доза ибупрофен. Лечението с него обаче е по-здравословно, защото е натурален артикул, а не лекарство.
 Зехтинът и изгодите му за здравето Зехтинът и изгодите му за здравето
Едно от най-старите масла, получени от плодовете на европейските маслини, е зехтинът. Използването на зехтин е доста необятно и се използ...

Пречистване на черния дроб – той натрупа всички бактерии и останки от нездравословни питиета и храни, ето за какво се нуждае от филтриране. Детоксикация на черния дроб и организма може да извършите, смесвайки 2 с.л. зехтин с 1/3 лимонен сок. После би трябвало да изпиете сместа.

Регулиране равнищата на захарта в кръвта – зехтинът може умерено да се приема от диабетици, тъй като намалява равнищата на холестерола и кръвната захар. Той пази цялата кръвоносна система.

Имунна отбрана – зехтинът съдържа мастни киселини, които вземат присъединяване в защитните процеси в организма. Поддържат имунитета, контролират процесите в организма и се борят с вирусите и бактериите, които могат да провокират възпаления и заболявания.

Здраво сърце – с цел да намалите равнищата на неприятния холестерол и да увеличите равнищата на положителния, хапвайте повече плодове, зеленчуците, зърнени храни и зехтин. Подобен хранителен режим ще се отрази добре на целия организма и най-много – ще отбрани сърцето ви от проблеми.

Изводът от всичко казано дотук е, че приемът на зехтин на гладно е доста потребен за организма. Може да ви защищити от здравословни проблеми и да ви помогне да се чувствате доста по-добре.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР