Днес започва новият футболен сезон в България. От 20:30 часа

...
Днес започва новият футболен сезон в България. От 20:30 часа
Коментари Харесай

Лудогорец и Славия откриват сезона в родния футбол

Днес стартира новият футболен сезон в България. От 20:30 часа на “Трейс Арена ” в Стара Загора Лудогорец и Славия ще си оспорват Суперкупата на страната. “Белите ” ще са оптимално окуражени, тъй като в никакъв случай не са печелили този трофей. Лудогорец завоюва оценката през 2012 и 2014 година. При триумф през днешния ден, разградчани ще се изравнят с Левски, който има три суперкупи във витрината си.

Двубоят през днешния ден ще е формален дебют отпред на Лудогорец за бразилския ментор Пауло Аутуори. Срещу себе си той ще има сърбина Златомир Загорчич. Това ще е първият случай, в който и двата тима в мача за Суперкупата са водени от чужденци.

Аутуори най-вероятно ще заложи единствено на един българин измежду титулярите - капитана Светослав Дяков. На вратата ще е Ренан, а в отсъствието на новото попълнение Драгуш Григоре, който е контузен, сътрудник на Козмин Моци в центъра на отбраната ще е Рафаел Форстър. До Дяков в средата на терена ще играе Густаво Кампаняро, а Вандерсон, Марселиньо и Вирджил Мисиджан ще работят зад голмайстора Клаудиу Кешерю.

“Орлите ” ще са без контузения Анисе Абел и полския национал Яцек Горалски, който получи отмора след присъединяване си на Мондиал 2018.

Славия няма кадрови проблеми и Загорчич се надява отборът му да покаже темперамент против противник, който го превъзхожда, сходно на финала за Купата на България против Левски. Ветеранът Георги Петков този път ще е запаса, а на вратата ще пази Антонис Стергиакис. Привлеченият от Локомотив (Пловдив) Димитър Велковски ще е ляв бек, а друго ново попълнение - Милен Гамаков, съвсем несъмнено няма да може да играе, тъй като жълтата му карта още не е пристигнала от Полша. Атаката на “белите ” ще води Милчо Ангелов, подкрепян от Галин Иванов, Момчил Цветанов и Цветелин Чунчуков.

Срещата през днешния ден ще е генерална подготовка и за двата тима преди старта на присъединяване им в евротурнирите.

Суперкупа на България:

ЛУДОГОРЕЦ - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Моци, Форстър, Натанаел; Дяков, Кампаняро; Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: П. Аутуори
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; С. Александров, А. Христов, С. Велков, Велковски; Узунов, Карабельов; Чунчуков, Г. Иванов, М. Цветанов; М. Ангелов
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: “Трейс Арена ”, Стара Загора
НАЧАЛО: 20:30 часа/sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР