Далас Маверикс на Лука Дончич и Кайри Ървинг започнаха перфектно

...
Далас Маверикс на Лука Дончич и Кайри Ървинг започнаха перфектно
Коментари Харесай

Далас взе аванс във финала на Запад

Далас Маверикс на Лука Дончич и Кайри Ървинг започнаха съвършено във финала на Западната конференция с победа над Минесота Тимбъруулвс със 108:105 като посетител.

Тимът на Минесота е считан за любимец в този конфликт поради демонстрацията им в първия кръг против Финикс Сънс, а по-късно и отстраняването на настоящия първенец Денвър. Кайри Ървинг, който приключи с 30 точки, бе отличен при започване на мача, до момента в който Дончич, който осъществя 33 точки, направи страховит край.

В оспорвания мач нито един от двата тима не съумя да вземе повече от 9 точки задатък.

Минесота имаха празен интервал в последната четвърт, като позволиха противникът им да направи 13:0, от което по този начин и не съумяха да се съвземат. Голяма заслуга за това има Дончич, който приключи срещата с окървавено ляво коляно.

Лидерът на Минесота Антъни Едуърдс не съумя да да поведе отбора си, като приключи с 19 точки и 11 извоювани битки, само че и 3 изгубени топки. Джейдън Макданиелс бе най-резултатен за Минесота с 24 точки, от които 6 тройки.

Френският център Рюди Гобер приключи с 12 точки и 7 битки, а Карл-Антъни Таунз - с 16 точки и 7 битки. Минесота би трябвало да се съвземе в петък, когато играе втори мач от финала като хазаин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР