Днес за пореден път лъсна грозната истина. Това заяви депутатът

...
Днес за пореден път лъсна грозната истина. Това заяви депутатът
Коментари Харесай

Балабанов: Новоформираната коалиция реши да не допусне Закона за личната помощ

Днес за следващ път лъсна грозната истина. Това съобщи депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов на брифинг в коридорите на Народното събрание. Поводът е, че Народното събрание не позволи в дневния си ред разискване на Закона за персоналната помощ в пленарна зала.

" За страдание новоформираната коалиция сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и един " честен самостоятелен народен представител ", взеха решение да не позволен Закона за персоналната помощ да се гледа в пленарната зала ", разгласи той.

" Битка, която ще продължим да водим, ще продължим да се опитваме да го вкараме в пленарна зала, с цел да го забележим в дейности. Учудващо е, че обединения, които приказват от трибуната за обществени ограничения, в действителност саботират тази помощ за хората. Обвиняваха ни, че поради Има Такъв Народ ще бъдат саботирани пенсиите и антикризисните ограничения. Заради Има Такъв Народ има бюджет, това е истината. Има Такъв Народ остава единствената поредна партия, която продължава да стои зад думите си ", добави още Балабанов.

Председателят на бюджетната комисия от Има Такъв Народ Любомир Каримански съобщи, че в проектозакона разчетени в детайли стъпките за тези 4 хиляди индивида, които би трябвало да бъдат обезпечени с персонален помощник през съботите и неделите, както и че финансовият запас не е толкоз огромен, че не може да бъде гарантиран, счита той.
Каримански реагира остро на изказването на " Възраждане " за парите за заболели деца

" Лично аз поради бюджета го оттеглях два пъти, с цел да не кажат, че саботираме бюджета. Когато харчим над 4 милиарда за пенсионерите не ми е ясно да разбираем, че не се намират няколко милиона. Обричаме децата с увреждания уикендите и почивните дни да нямат персонален помощник ", изясни той.

" Когато внесохме този закон, всички съдружни сътрудници изпищяха, в това число " Продължаваме промяната " и питаха за какво сме го внесли, не е било в този момент моментът и по какъв начин щял да се оправи Асен Василев за тези 20 или 30 млн. лв. ", акцентира ръководителят на ПГ на " Имат подобен народ " Тошко Йорданов.

Източник: Дарик
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР