Днес врачанските общински съветници показаха ясно подкрепата си към инвестиционното

...
Днес врачанските общински съветници показаха ясно подкрепата си към инвестиционното
Коментари Харесай

​Врачанските съветници застанаха твърдо зад изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй“

Днес врачанските общински съветници демонстрираха ясно поддръжката си към капиталовото предложение за създаване на нова нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “. Това стана по време на редовото съвещание на локалния парламент, където съветникът от „ Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване “ Марин Цветков прочете декларацията за поддръжка и прикани сътрудниците си да застанат зад нея. Ето и какво написа в документа:
„ Всички ние сме очевидци на извънредно солидна медийна акция за рестартирането на спреният план за нова електроцентрала в Белене. Всички ние, съм уверен, че желаем развиването на енергетиката на България. Но за сметка на какво? През началото на 2012 година е основано дъщерно сдружение на АЕЦ „ Козлодуй “ – „ Нови мощности “, за да се сътвори проект, който да осъществя закупеното съоръжение за АЕЦ „ Белене “ като 7-ми и 8-ми блок на територията на единствената настояща нуклеарна централа в България.
Бъдещата реализация на плана „ Нови мощности “ на АЕЦ „ Козлодуй “ е от извънредно значение за енергийната самостоятелност на страната ни, само че също по този начин, АЕЦ „ Козлодуй “ се явява най-големият шеф с „ европейски “ заплати в нашата област. Като оставим това встрани, ние, умерено може да заявим, че сме града, дружно с Козлодуй, който дава най-хубавите фрагменти, работещи в централата - от служащия до инженера и химика, до всички звена в електроцентралата.
Впечатление ми прави и медийният чадър на плана за 7-ми и 8-ми блок. Когато се погледнат докладите, които са качени на уеб страницата им, излиза наяве, че там е осъществен много сериозен размер от работа от хора, които са експерти в своята област. От най-малките елементи до стартирането на блоковете. Един голям плюс е и Оценка на въздействието върху околната среда, който потвърди, че няма да има трайни отрицателни въздействия върху околната среда, както по време на строителството, по този начин и на употребата.
На площадките в АЕЦ „ Козлодуй “ има нужните запаси, техника и инфраструктура, която да обезпечи построяването на блоковете в АЕЦ „ Козлодуй “.
В град Враца се изхранват няколко стотин фамилии с помощта на централата в Козлодуй. Ние, като общински съветници в град Враца, сме длъжни да създадем някаква стъпка в това да защитим служащите в АЕЦ „ Козлодуй “ и развиването на енергийният бранш на България. “
В допълнение Цветков напомни за редицата акции и финансиране на безброй начинания на територията на региона. В поддръжка на декларацията се изрече и съветникът от Българска социалистическа партия Валери Стаменов, който акцентира, че тук не става въпрос за разделяне на райони, тъй като новите мощности на територията на Козлодуй не са опция на АЕЦ „ Белене “.
Без повече диспути по декларацията 27 от съветниците гласоподаваха „ за “, а един се въздържа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР