Днес в Пловдив на официална церемония в Арт Галерия Филипополис“

...
Днес в Пловдив на официална церемония в Арт Галерия Филипополис“
Коментари Харесай

В Пловдив връчиха призовете Добротворец на годината

Днес в Пловдив на публична гала в Арт Галерия " Филипополис “ бяха връчени призове " Добротворец на годината “ в памет на Рада Киркович, видна общественичка, учителка, донор и покровител. Учредител на премиите е Консултантско бюро " Напредък 7 “ гр. Пловдив, което ръководи обществената услуга в Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца " Рада Киркович “, Пловдив и с чиято помощ, за повече от година, са подкрепени над 240 деца в риск и фамилии в неравностойно състояние в Пловдивска област.  

" Паметта би трябвало да бъде непокътната, а делото – продължено “ с тези думи предеседателя на Сдружение Консултантско Бюро Напредък 7 - Любен Иванов, връчи наградите в следните категории:

Кетегория " Лидер с идея “ - Георги Титюков – заместител кмет, Община Пловдив, Веселина Ботева – Директор Дирекция " Социална Политика “ – Община Пловдив, Евелина Апостолова – заместител Областен шеф – Пловдив

Категория " Лидер на смяната “ – Георги Мараджиев – кмет на Община Стамболийски

Категория " Пазител на положителното “ – Боряна Димитрова – пресаташе на Апелативна прокуратура Пловдив

Категория " Приятел на децата “ – Пенка Патишанова  - Директор на Д “СП “ Марица и Марияна Чалева – Директор на Д “СП “ Стамболийски

Категория " Лекар с идея “ – лекар Милена Димитрова- Пенчева

Категория " Добротворец на годината “ – Анна Кръстенова – Директор на Д “СП “ Родопи

Категория " Добротворец на десетилетието “ – Стамена Стоянова – Управител на ДДЛРГ " Олга Скобелева “

Призовете маркират достиженията в професионалната активност на персони, общественици и държавници в гр. Пловдив и региона, които посредством своята работа и съпричастност, оказват помощ за общественото развиване, образование и възстановяване на благосъстоянието на деца в риск и фамилии в неравностойно състояние. 

Призовете се връчват  на деня, в който се навършват  90 години от основаването на благотворителен фонд " Рада Киркович “ към Българска академия на науките, учреден на 30 ноември 1928 година като акт на добротворчество.

По време на церемонията бяха връчени ваучери за поддръжка на пет фамилии в неравностойно състояние от общините Стамболийски, Пловдив, Марица и Родопи. Специален посетител на събитието бе и заместител кмета на Община Копривщица господин Тони Малинов.  

Рада П Гугова-Кирковичи /1848 -1941/ - учителка и донор. Родена в Копривщица, племеница на Найден Геров, щерка на Ивана Хаджигерова, първата учителка в Девическото учебно заведение в Копривщица. На 30.11.1928 година завещава на Българска академия на науките 50 хиляди лв. за образуването на фонд на нейно име. Патрон е на ДДЛРГ " Рада Киркович “Пловдив /закрит през 2014 година/ -  първото сиропиталище в Царство България. Като част от процеса по Деинституционализация е оголен Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца " Рада Киркович “, който се ръководи от Сдружение КБН7.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР