Днес в Община Стара Загора се състоя заседание на Комисията

...
Днес в Община Стара Загора се състоя заседание на Комисията
Коментари Харесай

Комисията по безопасност на движението обсъди 30 молби в Ст. Загора

Днес в Община Стара Загора се състоя съвещание на Комисията по сигурност на придвижване. Общо 30 бяха молбите и предложенията от жители, които членовете на комисията разгледаха.

 

Част от постъпилите заявки бяха за слагане на пътни огледала  и контролиране на придвижването в региони с публични паркинги, както и попречване на опция за паркиране на МПС върху тротоарни площи.

 

Обсъдени бяха опциите за слагане на знаци, указващи опция за паркиране, тъй че да не се основават предпоставки за произшествия, както и монтиране на антипаркинг детайли.  Комисията предложи слагане на осветителни знаци, оказващи  пешеходни пътеки, в няколко елементи на града. Дискутирана беше опцията за слагане на пътен знак Б-9, забраняващ влизането на колела в пространството към постройката на община Стара Загора.

 

По рекомендация на ръководителя на комисията и отраслов зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов, част от предложенията ще бъдат ориентирани към екипа, който сега работи по правене на Генерален проект за придвижване, с цел да има синхрон и понижаване на конфликтни обстановки сред пешеходци и водачи.

 

Гражданите, които имат входирани сигнали, ще получат противоположна информация за взетите през днешния ден решения.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР