Днес в Община Стара Загора се проведоха консултации за определяне

...
Днес в Община Стара Загора се проведоха консултации за определяне
Коментари Харесай

214 ще бъдат секционните избирателни комисии в Община Стара Загора

Днес в Община Стара Загора се организираха съвещания за установяване на съставите на Секционните изборни комисии за идните избори  за Народно заседание на 4 април. Те бяха ръководени от секретаря на локалната администрация Делян Иванов.

В срещата участваха парламентарно показаните в 44-то Народно заседание политически партии: Политическа партия „ ГЕРБ ”, Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, Коалиция „ Обединени патриоти- НФСБ, Атака и ВМРо “, Политическа партия „ Движение за права и свободи “ и Политическа партия „ Воля “, както  и партиите и обединенията, които имат определени членове в Европейския парламент – Коалиция „ Демократична България - Обединение “.

На територията на Община Стара Загора са формирани са 214  изборни секции на територията на общината,от които 203 общи изборни секции и 11 специфични, в това число 7 преносими СИК. В тях гласа си ще могат да подадат болните и карантинираните лица. Общият брой на членовете на СИК е 1802 като в управленията ще бъдат 642 души. Ще бъдат формирани 158 секции с над 500 гласоподаватели, за които СИК е в 9-членен състав, 49 секции с до 500 гласоподаватели, за които СИК са в състав от 7 членове, както и 1 преносима секция със седемчленен състав и 6 преносими секции с 5-членен състав.

Съгласно методиката за установяване на съставите на СИК, на база на процентното посланичество в Парламента, партиите в Община Стара Загора ще вземат участие със следните бройки в секционните комисии: Политическа партия „ ГЕРБ ” – 647 души (214 в управление и 433- членове), Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ – 478 (214 в управление и 264- членове), Коалиция „ Обединени патриоти- НФСБ,Атака и Вътрешна македонска революционна организация “ – 214 (78 в управление и 136- членове), Политическа партия „ Движение за права и свободи “ – 214 (92 в управление и 122- членове), Политическа партия „ Воля “ – 214 (44 в управление и 170- членове) и Коалиция „ Демократична България-Обединение “ – 35 членове.

Представителите на всички партии, взели участие в срещата, одобриха направените оферти и показаха задоволство от по този начин направеното систематизиране. Всички те ще би трябвало до 24 февруари да предадат имената на техните представители в състава на Секционните изборни комисии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР