Днес в Бургас започва делото за каналджийство срещу тримата сирийски

...
Днес в Бургас започва делото за каналджийство срещу тримата сирийски
Коментари Харесай

Знакови дела в съда. Народът очаква правосъдие

Днес в Бургас стартира делото за каналджийство против тримата сирийски жители, предизвикали злополуката с рейс с 47 мигранти предходната година. При конфликта с патрулка починаха двама служители на реда, напомня Нова телевизия.

Обвиненията, които ще се преглеждат, са за нелегално подкрепяне на мигранти, рисково шофиране, непокорство на полицейски чиновници и подправени регистрационни табели на рейса.
-->
В хода на следствието бяха назначени голям брой експертизи.

Най-трудно беше установяването на самоличността и действителната възраст на причинителите, което докара до нужда от потребление на интернационално съдействие.

Междувременно делото за гибелта на Милен Цветков стигна последната правосъдна фаза.Точно три години след злополуката, при която почина журналистът, Кристиан Николов (на горната снимка) застава пред Върховния касационен съд, който ще удостовери или промени присъдата му от 9 години затвор.

Досега магистратите не откриха доказателства, че той е работил съзнателно, като е седнал зад кормилото дрогиран. Николов няколко пъти изрази страдание за случая, само че е безапелационен - не е използвал дрога.

Защитата му ще изиска делото да се върне за ново разглеждане, а прокуратурата - по-висока присъда.

Върховният касационен съд има един месец преди да излезе с решение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР