Днес в Брайтън се открива годишния конгрес на Лейбъристката партия

...
Днес в Брайтън се открива годишния конгрес на Лейбъристката партия
Коментари Харесай

Конгрес на лейбъристката партия във Великобритания

Днес в Брайтън се открива годишния конгрес на Лейбъристката партия – най-голямата опозиционна мощ във Англия. Според последните анкети лейбъристите изостават след ръководещите консерватори със 7 пункта.

Очаква се заместник-лидерът на партията Анджела Рейнър да разгласи, че в случай че лейбъристите дойдат на власт, ще започват проект с по този начин наречените „ съглашения за заслужено възнаграждение “, с цел да се подсигурява, че бизнесът и служащите се съгласяват и съблюдават минималните стандарти за възнаграждение и условия на труд. Този проект ще попречи на работодателите да експлоатират служащите си и да понижават заплатите.

Ако бъдат определени, лейбъристите ще въдедат проекта в първите 100 дни на тяхното ръководство. Инициативата планува представители и на служащите и на работодателите да седнат дружно с държавното управление при договарянето на минималните стандарти за всеки обособен бранш. Предвижда се секторът за обществени грижи за вързастните да бъде първи.

Лидерът на Конгреса на английските профъсюзи Франсис О`Грейди приветства проекта с думите, че даването на служащите и техните профсъюзи повече власт с груповото договаряне е най-хубавият метод да се усъвършенства заплащането и изискванията на труда в страната.

Интересен миг на конгреса ще бъде дали водачът на партията Киър Стармър ще успее да убеди делегатите за смяна в метода за избор на водач на партията. Сега това става от членската маса на партията, само че Стармър желае правилото на „ изборна гилдия “ с една трета от гласовете на партийните членове, една трета от депутатите и една трета от профсъюзите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР