Днес в Агенцията по вписванията бе регистрирано сдружението, което се

...
Днес в Агенцията по вписванията бе регистрирано сдружението, което се
Коментари Харесай

Регистрирано бе сдружението, което ще спасява "Берое"

Днес в Агенцията по вписванията бе записано сдружението, което се чака да придобие акциите на " Берое " и да изведе клуба от тежката финансова рецесия, настъпила след прекъсването на издръжката от държавното сдружение Топлоелектрическа централа " Марица-Изток 2 ". В  " Сдружение за поддръжка на футбола " Берое " влизат представители на почитателите, старозагорски предприемачи, ветерани на клуба (Кънчо Кашеров и Теньо Минчев), човек от общината (заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова). Основна фигура ще е адвокат Светослав Миневски, който е председател на Съвета на шефовете на " Мини Марица Изток ". Освен него в УС влизат Чахова и Минчев.

Очаква се това съдружие да придобие акциите на " Берое " от досегашния притежател Топлоелектрическа централа " Марица-Изток 2 " на алегорична цена - 1 лева След това новият притежател ще поеме отговорност за финансирането на клуба.

" Ние участваме в учредяването на самото сдружение. Наш представител ще бъде включен в него. Очакванията ни са акциите на " Берое " да бъдат продадени за 1 лев, както беше дадено. Очакваме това да се съблюдава ", съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров пред уеб страницата Divident.eu. От думите му стана ясно, че има стихотворец ангажимент от страната клубът да бъде продаден без отговорности, т.е. да бъдат платени от досегашния притежател 400 000 лева за заплати за 1 месец, както и 700 000 лева налог към общината.

Тодоров удостовери и новината, че Петър Хубчев е утвърден за треньор на " Берое ". " Смятам, че Петър Хубчев е треньор с доста опит, който познава футболната материя. Той е верният избор в този тежък моментза тима и му благодарим за това, че одобри. Неговото привличане в " Берое " е персонален избор. Избор на хората, които са се заели със задачата " Берое " да го има и отсега нататък - почитатели, ветерани, цялата футболна общност. Аз персонално поддържам този избор и считам, че той е печеливш ", добави Живко Тодоров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР