Днес в 10:30 кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски, излъчен

...
Днес в 10:30 кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски, излъчен
Коментари Харесай

Проф. Габровски представя състава на проектокабинета си пред Радев

Днес в 10:30 претендентът за министър-председател проф. Николай Габровски, излъчен от най-голямата по бройка в 48-ото Народно заседание парламентарна група - ГЕРБ, ще показа проектоправителството си пред президента Румен Радев на " Дондуков " 2.
 
В петък Николай Габровски съобщи, че персонално е избрал министрите в проектокабинета си. Миналият понеделник президентът връчи мандата на проф. Габровски и изрази упованието си да предложи състав на Министерски съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност.
 
" Ще положа всички старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, от борбата и по-близо до експертното, до професионализма, с цел да може България по-лесно да мине през този исторически миг, в който се намира ", сподели Габровски, откакто взе мандата.
 
Габровски се срещна с " Демократична България ", Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ". Само " Възраждане " и " Продължаваме промяната " отхвърлиха да се срещнат с него. По време на срещите Габровски съобщи, че хората в проектокабинета, не би трябвало да са ярки партийни фигури.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР