Днес търговията на дребно не е това, което беше преди

...
Днес търговията на дребно не е това, което беше преди
Коментари Харесай

Live Shopping - новата тенденция, която превзема електронната търговия

Днес търговията на дребно не е това, което беше преди години. Моделът „ виждам-сега-искам-сега “ бързо предефинира бранша и разбирането за него подобен, какъвто го познаваме. От друга страна условията на потребителите непрекъснато нарастват, те търсят нови места и способи за извършване на покупки, което да се трансформира в преживяване, а дигитализацията все по-често им ги дава.

Същевременно появяването на разнородни нови класове потребителска електроника и все по-често обновяващи се модели също оказва въздействие върху този сегмент. За да може един онлайн магазин да отговори на всички тези нови трендове и условия, би трябвало да открива непрестанно нови способи за взаимоотношение със своите клиенти. Всичко това прави напълно разумно бързото нахлуване в онлайн пространството на едно ново събитие – така наречен Live shopping (пазаруване на живо), което последователно става неизменима част от работата на от ден на ден онлайн магазини.
-->
Какво съставлява?

Този съвременен инструмент разрешава основаване на самобитни „ видео събития “, предавани непосредствено в онлайн магазина, при които стриймингът е смесен с благоприятни условия за директна покупка. За водещ постоянно се употребява известен инфлуенсър. Представете си положителните остарели телешопинг щандове по ревютата, със същото равнище на интерактивност, само че до момента в който сте комфортно ситуирани на креслото в дома си. И налични за всеки с връзка към интернет. При това феновете имат директна връзка с водещия, могат да разясняват и да задават въпроси.

Целта е да се усъвършенства потребителското преживяване, доближавайки чувството от онлайн покупката до това при извършване на покупки онлайн във физически обект. Благодарение на технологията, която стои в основата на това допълнение, клиентите могат да поръчват продуктите по време на тяхната видео премиера, която се излъчва в действително време в уеб страницата. Live shopping-ът може елементарно да се излъчва непосредствено в онлайн магазина, както и да се интегрира със обществени мрежи като YouTube, Instagram, TikTok, стриймвайки по едно и също време на всички места. В добавка видеото може да се записва и по този начин да се гледа когато и да е от още по-голяма публика, като опцията за покупка не се губи.

Предимствата

„ Live shopping е измежду най-новите и динамични трендове, които дават редица изгоди както за клиентите, по този начин и за търговците. Освен че прибавя страст, самобитен жив контакт, покачва потребителската ангажираност и подкрепя взимането на решение за покупка, този модел на извършване на покупки способства и за по-доброто показване на продуктите. В последна сметка резултатът е увеличение на продажбите в онлайн магазина ви “ - споделя Любомир Русанов, шеф на най-голямата хостинг компания в България.

Проучванията демонстрират, че измежду преимуществата на Live shopping за един онлайн магазин са по-висок % осъществени продажби, по-дълъг престой на клиентите в уеб страницата, развиване и разпространение на продуктите и на марката като цяло, по-висока удовлетвореността на клиентите и цялостното им прекарване на уеб страницата. В добавка този модел на извършване на покупки ангажира в доста по-голяма степен по-младите генерации. Освен това разнообразни принадлежности за Live shopping могат елементарно да се интегрират с известни платформи за онлайн магазини като WooCommerce и Shopiko.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР