Днес свиквам извънреден Министерски съвет с три точки.1. Първата е

...
Днес свиквам извънреден Министерски съвет с три точки.1. Първата е
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! Извънредно изявление на Кирил Петков: Премиерът иска оставката на Стефан Янев, утре я гласуват в парламента

Днес привиквам ексклузивен Министерски съвет с три точки.

1. Първата е сполучливото извеждането на 140 българи от Киев. Ако успеем да създадем през днешния ден зелен кулоар и те да могат да бъдат извадени от Киев.

2. Обсъждане на нуклеарната опасност, която Путин насочи през вчерашния ден. Това може да е единствено опит за заплашване, само че не може да бъде пренебрегнат.

3. Оставката на министър Янев.

Това съобщи Кирил Петков на ексклузивен брифинг в Министерски съвет. Той означи, че оставката на министър Янев ще бъде гласувана на следващия ден на изключително съвещание на Народното събрание.

" По трета точка желая ясно да заявя, че аз работих сполучливо със Стефан Янев по време на първия длъжностен кабинет... Но за какво днешната оставка ще бъде поискана? Първо - никой министър от това държавно управление няма право на лична външна политика, изключително по Facebook. Второ - никой министър не може да споделя на държавното управление, че неговото оставане е функционалност на стабилността на държавното управление. Трето - мой боен министър не може да употребява думичката " интервенция " вместо думичката " война ". " Операция " не може да се назова, когато хиляди бойци и от едната, и от другата страна са убити. Войници, чиято възраст е по-малка от тази на огромната ми щерка. Когато приказваме за българския интерес - той не е да се вземе " глава ". Защото " Преклонена глава сабя не я сече ". Когато виждаме нещо, с което не сме съгласни, което е толкоз очевадно, не можем да кажем, че българският интерес е да си мълчим. Българският интерес е този, когато използваме гласа на България ", съобщи Петков.
свързани новини48340преди 21 часа69712на 26.02.2022
С тези претекстове той съобщи, че ще изиска оставката на военния министър Стефан Янев.

Той акцентира, че ние като част от Европейски Съюз би трябвало да създадем всичко, с цел да завърши войната в Украйна.

" За пръв път в историята на Европейски Съюз ние сме толкоз единни, за пръв път приказваме с един глас. Русия би трябвало да знае, че всички сме единни. Ако всяка страна стартира да си прави своята политика във Facebook, това не е добре. Ние би трябвало да реагираме като страна член на Европейски Съюз и НАТО ", съобщи той.

Петков означи, че през днешния ден по време на Министерски съвет ще изиска оставката на Янев да бъде гласувана на следващия ден от Народното събрание, който ще бъде призован изключително: " Името на новия боен министър, което ще бъде препоръчано, ще бъде оповестено през днешния ден по-късно след Министерски съвет и след координиране с съдружните сътрудници ".

На въпрос по какъв начин съдружните сътрудници гледат на оставката на Янев, той съобщи, че всички я поддържат.

" Дори в петък следобед, когато чух, че министър Янев сподели, че неговото оставане подсигурява стабилността на това държавно управление, аз още тогава разбрах, че това не е допустимо и аз не мога да позволи това като министър-председател ", съобщи още Петков.

Кирил Петков означи, че основната помощ, която ние сега даваме на Украйна, е филантропична. " Военно-логистичната поддръжка ще бъде напълно в границите на европейската и натовската помощ към Украйна ", съобщи Кирил Петков.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР