Днес „Столичен електротранспорт” ЕАД и полската компания PESA Bydgoszcz SA

...
Днес „Столичен електротранспорт” ЕАД и полската компания PESA Bydgoszcz SA
Коментари Харесай

София с 13 нови трамвайни мотриси до края на октомври

Днес „ Столичен електротранспорт” ЕАД и полската компания PESA Bydgoszcz SA подписаха контракт за доставка на 13 броя нископодови съчленени трамваи.
Новите трамваи са част от модернизацията на градския превоз в София, която екипът на кмета Йорданка Фандъкова извършва като част от ограниченията за възстановяване качеството на въздуха, оповестиха от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Новите транспортни средства ще бъдат нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и за хора с увреждания, ще разполагат със стоп бутон за слизане и звукова сигнализация за незрящи хора. Осигурено е и видеонаблюдение. Трамваите са с дължина 30 м, като са планувани специфични места за хора с увреждания и майки с детски колички. С доставката на нови 13 трамвая ще се обновят напълно транспортните средства на трамвайна линия №5.
Очаква се трамваите да дойдат в София на две партиди до края на октомври 2019 година и да бъдат пуснати в постоянна употреба до края на годината.
Договорът е на обща стойност 44 796 377,36 лева и е част от плана „ Интегриран столичен градски превоз – фаза II “, който се реализира с финансова поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Предвидени са също доставки на аварийни елементи, диагностично съоръжение и образование на личния състав.
Договорът беше подписан от Евгений Ганчев – шеф на „ Столичен електротранспорт” ЕАД и Кржижтов Седжиковски – ръководител на Борда на шефовете на PESA и Славомир Пятек – член на Борда на шефовете на компанията.
В последните няколко години Столична община закупи 25 нови трамвая, които се движат по линии №7 и №1, както и 58 осъвременени трамвая от Чехия и Швейцария.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР