Днес стартира обществената поръчка за дългоочаквания и важен за града

...
Днес стартира обществената поръчка за дългоочаквания и важен за града
Коментари Харесай

УМБАЛ по детски болести в Бургас ще се казва „Св. Анастасия”, търсят строител

Днес започва публичната поръчка за дълго чакания и значим за града план

Малко над 68 млн.лв. без Данък добавена стойност е прогнозната сума, планувана за построяването на Университетската детска болница в Бургас. Проектът, койт през последните 2 години бе изправен пред редица пречки поради неналичието на постоянно държавно управление, към този момент е стартиран публично и от Община Бургас търсят реализатор посредством социална поръчка. Такава към този момент е качена обществено на уеб страницата на АОП и в нея излиза наяве в детайли какво тъкмо ще се изисква от строителя във връзка с качеството.

Превиден е оптимален период за осъществяване от 1080 календарни дни, което е малко повече от 3 години, само че битката за спечелването на поръчка ще има и във връзка с продължителността на строителството, защото концепцията е колкото се може по-бързо в Бургас да има профилирана детска болница.

Новата постройка ще се намира на общински терен, ситуиран директно до УМБАЛ-Бургас, с цел да може двете лечебни заведения да си сътрудничат, да употребяват наличната здравна инфраструктура бързо и елементарно, както и студентите от Медицинския факултет в Бургас да карат практиките си на едно и също място, подсигурено задоволително добре откъм превоз.

Както стана ясно напролет, УМБАЛ-ът по детски заболявания, за който към този момент се знае, че ще носи името „ Св. Анастасия ”, ще е формиран от общо 8 етажа, в които ще се намират  редица отделения. Ще има Спешно, Амбулаторно, Стационарен блок, Детска нефрология, Детска кардиология, Оргопедия, Детска гастроентерология, Детска ендокринология, Хирургия, Лицево-челюстна хирургия, Пулмология, Хематология, Рехабилитация, Физикална медицина, Очни заболявания, УНГ, Алергология и Инфекциозно.

Срокът за кандидатстване по публичната поръчка е до 18 ноември, а финансирането на плана е по Програма „ Развитие на районите 2021-2027 ”, заем от Европейската капиталова банка и лични средства на Община Бургас. В този смисъл, в случай че няма оспорвания след търга за строителство, първа копка би могло да бъде направена още при започване на 2023 година

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР