Днес стана ясно, че главният прокурор, очевидно разгневен показа, че

...
Днес стана ясно, че главният прокурор, очевидно разгневен показа, че
Коментари Харесай

Адвокат Лулчева за Иван Гешев: Това, което стана не е катарзис

„ Днес стана ясно, че основният прокурор, явно ядосан сподели, че прокуратурата работи тогава, когато реши да реагира против някого и евентуално да му отмъсти, а не когато има данни за осъществено закононарушение “, сподели пред „ Euronews Bulgaria “ юрист Ина Лулчева. „ Днес беше един извънредно печален ден и беше огорчаващо за цялата институция на прокуратурата и за всички нас “, разяснява още тя.

„ Главният прокурор има цялостните пълномощия да оказва методическо управление и го е упражнявал. Това, че основният прокурор е оказвал интервенция в каузи се знаеше от години, то не е било загадка. Той се опитваше да го опровергае, само че през днешния ден го призна “, сподели още юрист Лулчева.

„ В никакъв случай това, което стана не е катарзис. Това е реакцията на един ранен субект. И от реакцията на основния прокурор и от последващите реакции на заместника му Борислав Сарафов, както и на заместник-директор на Националната следствена работа Ясен Тодоров се видя, че има проблеми, които всички виждахме от години, за тях имаше и митинги. Прокуратурата обаче през днешния ден ги призна. “

Според Ина Лулчева обаче това самопризнание на прокуратурата не идва, тъй като се търси решение на тези проблеми. По думите ѝ обещанията, които бяха дадени през днешния ден от представителите на правосъдната власт единствено задълбочават проблемите.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР