Днес ще ви запознаем с гостоприемния и креативен сладкар Дъф

...
Днес ще ви запознаем с гостоприемния и креативен сладкар Дъф
Коментари Харесай

Великите готвачи: Дъф Голдман

Днес ще ви срещнем с гостоприемния и изобретателен сладкар Дъф Голдман, роден през 1974 година. Всъщност той напълно не е типичният сладкар с бяла престилка, който всеки човек би си показал.

Често разказва себе си като елементарен рокаджия, макар че е същинска звезда в кулинарните среди. Неслучайно е именуван Кралят на тортите, а известността му идва от това, че назначава ексцентрични рок музиканти в пекарната си Charm City Cakes.

Надали някой може да датира хронологически по кое време тъкмо стартира шеметната кулинарна кариера на Дъф. Когато бил на четири години, майка му го заварила да гледа готварско предаване по малкия екран, въоръжен с голям сатър.

Във втори клас пък отрязал част от пръста си, до момента в който оформял тиква за Хелоуин. Лудориите на щурия младеж напълно не стопират дотук, само че е задоволително да се каже, че професионално стартира да се занимава с готварство на 14-годишна възраст. И по този начин, през днешния ден към този момент е един от най-знаменитите сладкари в Съединени американски щати.

През 2000 година взема решение, че е време да стартира лично бизнес начинание в родния си град Балтимор. Наема хора, приключили разнообразни институти и учебни заведения за сладкари, доверява се на другари и по този начин огромното странствуване към света на славата стартира.

 Шеф Дъф Голдман

Креативният му екип може да сътвори торта във всякаква форма, а клиентите назовават крайните артикули чудеса от блат, крем и фондан. Дъф Голдман не се тормози нито от ексцентричните поръчки за форма, нито от размерите на тортата. Понякога, с цел да реализира концепциите си, той реже дървени плоскости, заварява железни елементи и употребява фойерверки.

За премиерата на кино лентата Хари Потър и Орденът на феникса през 2007 година Дъф прави торта, която е тъкмо копие на учебното заведение за магия и магии Хогуортс. Целият Холивуд е учуден от творението, а самият Даниел Радклиф споделя, че тортата била с размера на макета, употребен в снимането на кино лентата.

За рождения ден на татко си пък Дъф Голдман основава неповторима гърмяща торта в идеален модел на самолет-изтребител. По този метод желае да покаже на татко си, че не е вложил средствата си за кулинарно учебно заведение на вятъра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР