Днес ще преобладава слънчево време. Следобед главно над Западна България

...
Днес ще преобладава слънчево време. Следобед главно над Западна България
Коментари Харесай

Слънчево време днес,с превалявания следобед

Днес ще доминира слънчево време. Следобед основно над Западна България ще се развива купеста облачност, в планините и планинските региони там ще превали временен дъжд.

Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 29° и 34°, в София към 29°. През нощта против неделя на доста места в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, на обособени места с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 24-28°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, следобяд в масивите от Западна България с краткотрайни превалявания. Ще духа сдържан, по високите елементи до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 15°.

В неделя ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места в страната ще има валежи, съпроводени от гръмотевици. Има нараснала възможност на обособени места явленията краткотрайно да са интензивни. Дневните температури ще са с 2 до 4° по-ниски.

В понеделник вятърът ще стане североизточен. Все още тук-там ще има валежи и гръмотевици. Във вторник вероятността за превалявания понижава, ще има повече слънце; температурите ще се покачват.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР