Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. В следобедните часове

...
Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. В следобедните часове
Коментари Харесай

Още един ден яка жега във вторник

Днес ще бъде най-вече слънчево и горещо. В следобедните часове и до среднощ над западните региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, който след обяд над западната част от страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили до сдържан и с него ще стартира прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 34° и 39°, по-ниски по крайбрежието на морето, за София - 34°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, в утринните часове тук-там за малко ще има ниска облачност. След обяд ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в Западна Стара планина, Витоша и Рила ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28°, на 2000 метра - към 21°.

В сряда и четвъртък в източната половина от страната ще се задържи най-вече слънчево, а над Западна България към и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на обособени места ще превали и прегърми. През първия ден в Дунавската низина към момента ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, който по-късно денем ще отслабне, а вечерта и ще стихне. Температурите ще продължат постепенно да се намаляват, в четвъртък оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 28° и 33°. В петък с увеличаване напразно от северозапад ще проникне студен въздух. На повече места в страната ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР