Днес се провежда балотаж на президентските избори между настоящия държавен

...
Днес се провежда балотаж на президентските избори между настоящия държавен
Коментари Харесай

Втори тур на изборите за президент на Украйна между Порошенко и Зеленски

Днес се организира балотаж на президентските избори сред сегашния държавен глава Петро Порошенко и комика Володимир Зеленски, дилетант в политиката. Проучванията на публичното мнение отреждат лесна победа на Зеленски.

Размяна на обвинявания беляза предизборния спор в петък на Олимпийския стадион в Киев. Володимир Зеленски упрекна Петро Порошенко в корупция: „ Аз просто съм човек, елементарен човек, пристигнал да разбие системата. Проблемът даже не е, че корумпирахте хората, а че ни отнехте пет години. Аз не съм ваш конкурент, аз съм вашата присъда. "

Порошенко съобщи по адрес на противника си, който е комедиен артист и кино продуцент без политически опит, че прави страната за посмешище. Той упрекна Зеленски, че не разполага с компетентността да заема най-високия пост в Украйна: „ Имаме единствено красива опаковка, под която всеки може да откри мечтаното. Изправени сме пред външни провокации и проблеми, които изискват кураж и интернационален опит от президента. "

В първия тур на вота Зеленски получи 30% от гласовете. Порошенко беше подсилен от 16 на 100 от гласоподавателите. Социологическите изследвания, демонстрират, че Зеленски е любимец за спечелването на президентските избори в Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР