Днес се отбелязва 143-тата годишнина от Освобождението на Ботевград от

...
Днес се отбелязва 143-тата годишнина от Освобождението на Ботевград от
Коментари Харесай

Председателят на „МИР“ Симеон Славчев поздрави кмета на Ботевград по случай Освобождението на града от турско робство

Днес се отбелязва 143-тата годишнина от Освобождението на Ботевград от турско иго.
По мотив празника на Ботевград ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев изпрати приветствен адрес до кмета на града и всички негови поданици.
Ето какво гласи той:
Уважаеми господин Гавалюгов,
скъпи ботевградчани,
най-сърдечно Ви приветствам във връзка 143-тата годишнина от Освобождението на Ботевград от турско иго.
Поради усложнената епидемиологична конюнктура за първа година няма да има публични празнувания, само че всички вие, ботевградчани, ще отдадете заслужена респект към всички герои, които на паметния 29 ноември 1877 година отхвърлиха мрака на робството и завещаха своя блян към независимост, правдивост и човешко достолепие на Ботевград и всички негови поданици.
Свободата на Ботевград не беше дадена безплатно, тя бе дело на възрожденците, революционерите, опълченците и доброволците, които дружно с братската помощ на съветските бойци и офицери направиха героизъм.
Преди 143 години Руско-турската освободителна война предначерта пътя на нашето Отечество и ние през днешния ден сме длъжни освен да почетем следващата дата в историческия ни календар, ние през днешния ден сме длъжни да следваме нравствения и моралния ориентир на нашите предшественици, които дадоха живота си за Свободата на Ботевград и нашата Родина.
Днес повече от всеки път имаме потребност да съхраним и да следваме образеца, който преди 143 години нашите възрожденци, революционери и опълченци ни дадоха. Днес повече от всеки път българския народ би трябвало да бъде единен, тъй като българската история е потвърдила, че тогава когато българите сме единни, съумяваме да се оправим с всяка компликация и да преодолеем всяко затруднение. Длъжни сме да го създадем освен поради нашите предшественици, които дадоха живота си за Свободата и Независимостта на България, само че и поради нашите деца и най-много в името на нашата Родина.
Уважаеми господин Гавалюгов,
приветствам Вас, общинското управление и всички ботевградчани, че сте обединени и дружно доказахте, че с морал, почтеност, неприкритост, честност и убеденост може макар компликациите да се работи за решаването на проблемите на Ботевград и ботевградчани. Продължавайте все по този начин решително, самоуверено и непримиримо да градите със личните си ръце сегашното и бъдещето на този български възрожденски град! Моралът, инициативността и родолюбието са духа и сърцето на Ботевград и ботевградчани и вие всекидневно с Вашите каузи го потвърждавате.
Уважаеми господин Гавалюгов,
 Политическа партия МИР: Чрез основаването на водни рецесии в страната се източват милиони Политическа партия МИР: Чрез основаването на водни рецесии в страната се източват милиони
" Вчера от трибуната на Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров призна, че водната рецесия в Перник е била вследств...
скъпи ботевградчани,
искам Ви доста здраве, благополучие, мир и благоденствие! 
Честит празник!
Симеон Славчев,
ръководител на Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР