Днес се навършва една година от началото на абсолютното безумие

...
Днес се навършва една година от началото на абсолютното безумие
Коментари Харесай

Борисов нажежи мрежата с определение за Путин: Абсолютно безумие в най-новата история

Днес се навършва една година от началото на безспорното безумство в най-новата история на Европа – нападението на Русия над Украйна, написа в профила си във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него допреди 12 месеца западният свят не е вярвал, че е допустима война на територията на Стария континент. „ Днес не можем да повярваме до каква степен е кадърен да стигне един деспот като Путин в устрема си към съсипия “, добавя Борисов.
Още при започване на съветската експанзия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме даване на 100% всеобхватна помощ за Украйна, в това число и военна. Въпреки дейната опозиция на тогавашното боязливо и колебливо постоянно държавно управление на Кирил Петков, нашата парламентарна група съумя да създаде и одобри законопроект, с който да задължи Министерския съвет да даде военна и военно-техническа помощ на Украйна, която към този момент е реалност, написа още Бойко Борисов.
Лидерът на ГЕРБ прибавя, че пред България няма различен избор с изключение на да застане от вярната страна на историята. Събитията, които се случват на едвам 400 км от границите ни са добър мотив да се замислим какво съставляват категории като сигурност и непоклатимост, които в дни на разцвет одобряваме за даденост, само че една бърза „ смяна ” е в положение да унищожи за дни. България би трябвало да продължи да оказва помощ на другарска Украйна. Българите би трябвало да помогнем на България, написа още Бойко Борисов.

Съюз на демократичните сили също излезе с позиция във връзка една година от началото на войната в Украйна.
„ Украйна устоя. Показа мощ и дух на популярен народ! Около нея се сътвори международна цивилизационна коалиция, която застана твърдо с морална, финансова и военна поддръжка зад Киев “, се споделя в позицията на синята партия, която е съдружен сътрудник на ГЕРБ.
„ Путин искаше да заличи Украйна, само че вместо това, тя се трансформира в горещото сърце на свободния свят “, допълват от партията.
„ На 24 февруари 2022 година Путин нахлу вероломно в Украйна с убеденост за бърза война и успех на Кремъл. Една година по-късно равносметката е: съсипия, гибел и милиони разрушени ориси “, допълват от Съюз на демократичните сили. Според партията, „ необятно прокламираната убеденост на Кремъл за бърз успех, се оказа елементарна заблуда “.
Ние, от Съюз на демократичните сили, се гордеем, че първи измежду политическите сили, призовахме България да даде военна помощ за Украйна. Въпреки гневната опозиция на кремълските проксита у нас, това решение към този момент е реалност. Но политическите лупинги и шмекерувания към тази позиция, демонстрираха нелицеприятни истини за някои сякаш евроатлантически партии у нас, допълват от Съюз на демократичните сили.
От партията считат, че България би трябвало твърдо да отстоява мястото си в НАТО и Европейски Съюз, тъй като с изключение на ценностен, този избор е поръчител и за нашата сигурност и разцвет.
На 24 февруари 2022 година съветският президент Владимир Путин разгласи военно навлизане в Украйна от север, изток и юг. Москва назовава това „ специфична военна интервенция “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР