Днес се навършва 1 година от кончината на професор Божидар

...
Днес се навършва 1 година от кончината на професор Божидар
Коментари Харесай

1 г. от кончината на проф. Божидар Димитров

Днес се навършва 1 година от кончината на професор Божидар Димитров.

Историкът умря на 1 юли 2018 година на 72-годишна възраст. Навършването на година от гибелта на дългогодишния шеф на Националния исторически музей ще бъде маркирана с възпоменание в НИМ, което ще стартира от 11 ч.

НИМ ще показа и един от последните научни планове на професора - книгата " Светите братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа “.

Божидар Димитров е роден на 3 декември 1945 година в Созопол. Започва работа в НИМ през 1994 година Тогава оглавява музея, само че през 1998 година е отхвърлен от тогавашния министър на културата Емма Москова.

Преди изборите през 2009 година проф. Димитров напуща Българска социалистическа партия и поддържа ГЕРБ. Избран е за народен представител, а в първото държавно управление на ГЕРБ е назначен за министър без портфейл, който дава отговор за Агенцията за българите в чужбина, Държавна организация „ Архиви “ и Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

На 5 март 2018 година афишира учредяването на Българско надпартийно придвижване " Кубрат " (БНСК), известно и като " професорското придвижване ". Сред съучредителите са арх. Миломир Богданов, музикантът Костадин Георгиев - Калки, Христо Бойчев и ген. Стоимен Стоименов - консултант по сигурността на президента Росен Плевнелиев. В края на април Агенцията по вписванията отхвърля регистрация на придвижването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР