Днес с изпити по история на България (от 9 ч.)

...
Днес с изпити по история на България (от 9 ч.)
Коментари Харесай

Какво се падна на изпита по история в СУ

Днес с изпити по история на България (от 9 ч.) и по химия (14 ч.) продължава втората кандидат-студентска сесия на Софийския университет за образователната 2019/2020 година

Кандидат-студентският изпит по история на България, за който са се записали 804 души, е писмен и се състои от два съставния елемент: насърчаване на тематика по даден исторически проблем и тест. Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа.

В 9.00 часа в 65-та публика в Ректората на Софийския университет кандидат-студент изтегли вид № 1 на теста и двете тематики, от които ще избират явилите се на изпита: " Софроний Врачански – книжовна и политическа активност “ и " Българската страна съгласно Санстефанския контракт, Берлинския контракт и Търновската конституция “.

Всеки кандидат-студент има право да избере и да написа по една от тематиките, както и един от тестовите разновидности, който се раздава на кандидат-студентите. Тестът включва въпроси от отворен и затворен вид от региона на политическата, стопанската, църковната и културната история на България през Средновековието, Възраждането и Новото време.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да аплайват след сполучливо положен изпит по история, са: " Философия “; " Социология “; " Политология “; " Публична администрация “; " Културология “; " Библиотечно-информационни науки “; " Публични осведомителни системи “; " Философия “ (на британски език); " История “; " Археология “; " Етнология и културна антропология “; " История и география “; " Архивистика и документалистика “; " История и геополитика на Балканите “; " История и философия “; " Хебраистика “; " Педагогика “; " Социални действия “; " Неформално обучение “; " Предучилищна и начална учебна педагогика “; " Социална педагогика “; " Специална педагогика “; " Логопедия “; " Физическо образование и спорт “. В множеството от горните специалности може да се кандидатства и с високи оценки от зрелостните изпити по БЕЛ и непознат език.

С изпит по история на България и изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат компетентност " Право “, а с изпит по история на България и изпит по британски, немски, френски, испански, италиански или съветски език (по избор) – специалностите " Международни връзки “ и " Регионално развиване и политика “.

С сполучливо издържани изпити по история на България и изпит по британски, немски, френски, испански език (по избор) бъдещите студенти могат да запишат компетентност " Европеистика “.

С сполучливо положени изпити по история на България и по британски и френски език (по избор) могат да запишат специалността „ История и непознат език “.

Кандидат-студентският изпит по химия е писмен и продължава четири и половина астрономически часа. Изпитът се състои от два съставния елемент:

Компонент 1 се прави оценка с числова оценка по шестобална система. Тази числова оценка се употребява за балообразуваща за всички, които аплайват с изпит по химия в Софийския университет. Компонентът се състои от две елементи. Първата част включва 20 тестови въпроса с избирателен отговор (един от пет) върху материала по неорганична и органична химия; втората част включва 4 логичен задания (2 по неорганична и 2 по органична химия).

Компонент 2 е наложителен единствено за претендентите за компетентност " Медицина “ в Софийския университет. Той съставлява насърчаване на тематика от образователния материал от VII, VIII, IX и X клас. До присъединяване в балообразуването и класирането за компетентност " Медицина “ се позволяват единствено кандидат-студентите, получили резултат " ДА “ на този съставен елемент. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР