Днес ръководството на Държавната консолидационна компания взе решение да смени

...
Днес ръководството на Държавната консолидационна компания взе решение да смени
Коментари Харесай

Без милост! Нинова смени борда на ВМЗ-Сопот. Куп провинения

Днес управлението на „ Държавната консолидационна компания ” взе решение да смени борда на ВМЗ-Сопот. Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

„ ВМЗ-Сопот приключва 2021 година с облага от 3,107 млн. лв.. Но този ръб, който ръководи в този момент, за първото тримесечие на 2022 година осъществя загуба в размер на 1,640 млн. лева Само за три месеца от облага над 3 млн. се стига до загуба от 1 млн. ”, акцентира тя.

Нинова цитира данни от отчет на инспектори, съгласно който се вижда нарастване на отговорностите по отношение на 31 декември 2021 година Те се усилват с 21 млн.

„ Министерският съвет взе решение държавните сдружения да приведат дивидента си в размер 100% в бюджета до 30 април 2022 година Въпреки неколкократните писма, които управлението на ДКК изпраща до ВМЗ - Сопот, управлението отхвърля да заплати държавния дял до този миг ”, изясни още министърът.

Тя е безапелационна, че няма да бъде разрешено държавните сдружения да се „ разпарчетосват ” и продават. „ Ръководството на ВМЗ-Сопот, зад тила на принципала - ДКК, и моя - като министър и принципал, афишира продажба на обособени елементи, представляващи благосъстоятелност на ВМЗ. Научаваме инцидентно за тази продажба. Взехме ограничения и я спряхме незабавно. Ръководството стартира да разпродава обособени елементи ”, сподели още Нинова.

По думите на министъра на стопанската система и промишлеността новите управителни органи са „ експерти ” и „ честни ” хора. Става дума за Иван Василев Иванов - досегашният регионален шеф на София - област, Мариан Кънчев Йовчев, Камен Николов Шаралиев.

Нинова приключи с думите, че държавните предприятия могат да се ръководят професионално, умело, печелившо и с грижа за служащите. „ Който не дава отговор на тези условия, ще би трябвало да се разделяме ”, предизвести министърът, представена от Нова тв.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР