Днес предстои извънредно заседание на икономическата комисия в парламента, на

...
Днес предстои извънредно заседание на икономическата комисия в парламента, на
Коментари Харесай

Икономическата комисия ще обсъди промени със “Зелената карта”

Днес следва изключително съвещание на икономическата комисия в Народното събрание, на което ще бъдат разисквани промени, свързани със “Зелената карта ” при пътешестване в чужбина.

Поправки в Кодекса за застраховането, които би трябвало да решат казуса с заплащанията по “Зелена карта ”, още веднъж напрегнаха връзките сред страната и сектора. Ако те не бъдат признати, има огромна възможност България да остане отвън еврозоната и Шенген.

Първоначалното предложение на служебния кабинет предвиждаше използване на правилото “първо плащаш, след това оспорваш ” за искания, зародили при произшествия с коли в чужбина, само че застраховани у нас.

Впоследствие то бе редактирано по искане на сектора, като се вкара условие заплащането да се потвърди с банково извлечение. По време на съвещанието браншът настоя да се одобри тази смяна, тъй като тя предпазвала нашите компании от източване на средства през подправени искания. От браншови организации се чуха даже гласове да няма никакви промени в кодекса.

В петък (27 януари) съвещанието бе бойкотирано от пет парламентарни групи, като се изключи депутатите от “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ”. Въпреки това бе изслушана министър Росица Велкова, която съобщи:

“Сега си знаем, че имаме проблем с инфлацията, само че не може да се тръгне да се водят договаряния за пет-шест неща да не сме изпълнили. Особено като се има поради, че това е в ръцете на Народното събрание “.

Очаква се съвещанието да стартира от 15:00 ч. на пл. “Народно заседание ” 2, зала Запад.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР