Днес празнуваме рождения ден на Туве Янсон, финландската писателка, която

...
Днес празнуваме рождения ден на Туве Янсон, финландската писателка, която
Коментари Харесай

5 от най-любимите ни книги на Туве Янсон

Днес честваме рождения ден на Туве Янсон, финландската писателка, която стои зад обичаните детски книги за Мумините. Лятно дете по душа, Туве написа за децата като за възрастни, а за възрастните с детска деликатност.

Познаваме я главно като детски публицист и илюстратор, само че тя е оставила зад себе си и  книги за възрастни, както и богато художествено творчество. Днес ви представяме селекция с обичаните ни нейни книги.



" Дъщерята на скулптора "



С татко ваятел, Туве е имала много забавно и цветно детство. В “Дъщерята на скулптора ” четем истории от годините на порастването й в нейното артистично семейство. Книгата съставлява 19 импресии, в които се срещаме с чудатите персонажи от Финския залив, разхождаме се по крайбрежието му и нехайно плаваме с лодки из водите му.

" Писма от Туве "



Това е сбирка от най-хубавите писма от богатата преписка, която Туве Янсон е водила с околните си. Препоръчваме тази книга на всеки, който мечтае да надникне в интимния свят на писателката. Тя постоянно е пишела на ръка и към някои от писмата има дребни скици и илюстрации. Писмата са адресирани до най-скъпите й хора и точно по тази причина в тях тя споделя за всичко, което я вълнува (дори за дребните моменти от ежедневието) с толкоз откровеност, че няма по какъв начин да не ни допрян. 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР