Днес по време на Комисия по образование, култура, наука и

...
Днес по време на Комисия по образование, култура, наука и
Коментари Харесай

Читалището в с. Житен санирано и с нова ел. инсталация, благодарение на ГЕРБ

Днес по време на Комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие бе признат отчетът на общинския консултант от ГЕРБ-СДС Татяна Георгиева за разпределяне на финансови средства за замяна на електроинсталацията на Народно читалище " Наука – с. Житен – 1921 година " " Читалището ще бъде с възобновена ел. апаратура, защото тя е на повече от 50 година При включване на повече от един апарат, предпазителите падат и не може да се реализира никаква активност, даже и да се отоплява постройката ", споделя ръководителят на читалището.
 
В читалището развиват активност танцов състав, самодейна певческа група, школа по пиано и изобразяване, както и регулярни срещи на пенсионерския и състезателен клуб. Всички огромни празници и празнувания се организират още веднъж там. В отпуснатите финансови средства за читалището влиза и саниране на постройката. Татяна Георгиева съобщи, че в дребните обитаеми места читалищата са значими, тъй като това е културното им средище.
 
" Ремонтът е незабавен, тъй като читалището се разрушава, то е на 100 година ", безапелационна бе Георгиева. Председателят на Комисията по просвета Мирослав Боршош показа, че е изискал от Съюза на читалищата да дефинират от какво се нуждаят читалищата в София - инфраструктура, техника. " В бюджета на София отсъства перо " читалища " и не знаем какъв брой са заложили ", разяснява още той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР