Днес Peugeot разкри първите изображения и видео на новата си пистова

...
Днес Peugeot разкри първите изображения и
видео на новата си пистова
Коментари Харесай

9X8: Новият състезател хиперкар на PEUGEOT

Днес Peugeot разкри първите изображения и видео на новата си пистова състезателна кола- 9X8, която ще се включи в шампионата за устойчивост World Endurance Championship на Международната автомобилна федерация (FIA) през идната година.

Peugeot 9X8, което е дело на екипите на PEUGEOT SPORT и PEUGEOT Design, е оборудвано с хибридна система, задвижваща и четирите колела на болида, като от френската компания споделят, че новата им разработка е директен правоприемник на PEUGEOT 905, победител в 24-те часа на Льо Ман от 1992 и 1993 година, и 908 с оценката от 2009.

Задвижващата система на 9X8 е формирана от 2.6-литров, V-образен, шестцилиндров битурбо мотор с оптималната мощ от 680 конски сили, седемстепенна секвенционална предавателна кутия и отговарящ за задвижването на предните колела електрически модул с мощ от 272 конски сили.



Батерийният модул е разработка на PEUGEOT Sport и Saft, която е субсидирана от партньора на плана TotalEnergies. В края на миналата година от френската автомобилан компания разясниха, че съществена роля в задвижващата система на новата състезателна кола на PEUGEOT и TOTAL играе именно интегрираният батериен детайл.

"Основният параметър ще бъде оптимизирането на това по какъв начин се използва съхраняваната в батерията сила ", коментира тогава българинът Камен Нечев, технически шеф на Saft. "За постигането на това e необходимо изключително малко време за зареждане в комбинация с батерийни кафези с голям капацитет за образуването на пакет, който позволява доставянето на максималната мощност допустимо най-бързо ".

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР