Днес облачността от север-североизток ще продължи да се увеличава и

...
Днес облачността от север-североизток ще продължи да се увеличава и
Коментари Харесай

Застудяване на времето започва от днес

Днес облачността от север-североизток ще продължи да се усилва и до вечерта ще обхване цялата страна, само че валежи от дъжд ще има единствено в северните и източните региони. Вятърът от североизток ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Температурите ще бъдат в доста необятни граници – сутринта - от 0° до 13 °, в София – към 5°, следобяд – в интервала от 9° до 22°. В планините облачността също ще се усилва, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, по най-високите елементи - сдържан, най-вече западен вятър. Максимална температура на височина 1200 м - към 13°, на 2000 м – към 7°.


В четвъртък ще бъде най-вече облачно и на доста места ще превалява дъжд, в планините над 1500 м – сняг. Дневните температури на всички места ще се намалят и ще са сред 7° и 12°.

В петък вятърът ще се ориентира от югоизток и ще стартира стопляне. Ще остане най-вече облачно, само че слаби валежи ще има към момента единствено тук-там в Южна България.

През почивните дни и при започване на идната седмица покачването на температурите ще продължи. В събота ще доминира облачно време, само че единствено на обособени места в крайните източни региони са вероятни слаби валежи.

В неделя и понеделник ще има раздрана облачност, тук-там - до слънчево. Ще духа сдържан, тук-там на север от планините и мощен южен вятър и там дневните температурите ще доближат до 25°-27°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР