Днес навсякъде се говори за здравословно хранене и за здравословен

...
Днес навсякъде се говори за здравословно хранене и за здравословен
Коментари Харесай

Кои са мъртвите продукти и защо да ги махнем от менюто си

Днес на всички места се приказва за здравословно хранене и за здравословен метод на живот. Знаем кои храни са потребни, само че знаем ли обаче кои храни тъкмо би трябвало да премахнем от нашето меню?

Има една група артикули, които се назовават условно " мъртви ". Опитайте се последователно да ги премахнете от менюто. Спирането им едно по едно да вземем за пример ще ви разреши да не усетите напрежение или неспокойствие, че не може да похапвате повече от обичаната си студено пушена риба от близкия магазин.

Кои са мъртвите храни

Сладки храни

 Мъртви храни

По принцип всички сладки храни пречат на естествената функционалност на храносмилателната система, само че даже да е необичайно, те могат да намалят равнищата на кръвната захар. Ако няма задоволително кръвна захар в организма, това води след себе си увеличено натоварване, нервност и главоболие. Когато сте привикнали със сладкото, не би трябвало ненадейно да го изключите от менюто. Трябва последователно да намалявате дозите на захарта, която приемате, като по този метод вашето тяло ще се " засити " с количеството глюкоза, което му е належащо.

Всичко с консерванти от магазина

Към мъртвите артикули влизат месо, риба, подготвени сосове, в чиито състав има обилие от консерванти, оцветители и други подобрители. В листата с мъртвите артикули се включват и другите заместители на захарта, газирани питиета, диетичните млека, които в множеството случаи въобще не са диетични.

Още мъртви артикули са всички, в чиято изработка се употребяват рафинирани артикули, като рафинирани мазнини да вземем за пример. Избягвайте евтини салами и сирена. Тези храни би трябвало да бъдат изключени от вашето меню, тъй като те са извънредно нездравословни.

Кое е вярното хранене

 Кои са мъртвите артикули и за какво да ги махнем от менюто си

Много експерти предлагат да разделите храните, които ядете, на такива, богати на белтъчини, такива, богати на нишесте и неутрални;

- Храните, богати на белтъчини, са месо, риба и млечни продукти;

- Храните, които са богати на нишесте, са картофите, които са сварени с кората, пълнозърнестите храни, макароните, пълнозърнест самун, фасул, ядки, плодове;

- Към групата на неутралните артикули влизат масла, които са пречистени и с растителен генезис и всички зеленчуци. Тези храни могат да се съчетават с останалите две групи. Не би трябвало да смесвате продуктите с нишесте и белтъци.

В умозаключение ще кажем, че би трябвало да премахнете по този начин наречените мъртви артикули от вашето меню, с цел да може да сте здрави и да имате по-добър метод на живот.

Вижте кои са храните за всеки ден и кои храни ни пречистват.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР