Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни разкрива какво наистина представлява

...
Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни разкрива какво наистина представлява
Коментари Харесай

Истината за 90-дневната диета

Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни разкрива какво в действителност съставлява толкоз известната измежду дамите и с каква здравословна опция може да бъде сменена.

 

Това е една от най-популярните диети в интернет пространството. Отчасти е основана на правилото на разделното хранене. Разделя се на четири дневни цикъла, през които се предлага да се храните, както следва:

Ден 1: Белтъчини (протеин) – месо и млечни артикули, яйца, риба, зеленчуци;

Ден 2: Сложни въглехидрати – бобови растения, зърнени храни и кореноплодни растения и зеленчуци;

Ден 3: Прости въглехидрати – позволени са сладкиши, торти и други без прибавяне на мляко и яйца, а за вечеря – сладкиши като торти, сладолед, шоколад;

Ден 4: Витамини – плодове, ядки и семена, в случай че желаете, може да ги съчетаете със зеленчуци.

На всеки 29 дни има ден за разтоварване (за 90 дни има общо 3 такива). В тези дни не се позволява да се яде, употребява се единствено чиста негазирана вода. След деня за разтоварване би трябвало да следва витаминен ден и след това – протеинов.

Съществуват и спомагателни правила като това, че може да се храните единствено сред 12 и 20 ч., закуската би трябвало да се състои единствено от плодове, главното хранене е на обяд, а вечерята би трябвало да е 2 пъти по-малко количество от обяда и други Авторките на диетата Бреда Хробат и Мойца Поляншек нямат здравно или друго профилирано обучение.

Защо 90-дневната диета е толкоз известна? Диетата стартира с заричане, че ще свалите сред 15 и 25 кг за 90 дни, като в нея няма съвсем никакви ограничавания. Можете да хапвате всичко, което пожелаете, в това число сладкиши, торти, шоколад, пица и други, само че единствено в избрани дни и часове. Друга причина диетата да е толкоз известна е, че се популяризира от хората, а не от компания, която се пробва да продаде артикул. При започването й бързо се следи спад в килограмите. Но същинският резултат, който имам вяра, че всеки търси, не е единствено в свалените килограми, а и в метода, по който изглеждаме.

Как работи 90 - дневната диета и отслабва ли се с нея? Отговорът е НЕ.

Причината, заради която се смъкват килограми с 90-дневната диета, е в разликата сред изразходваните калории и тези, признати с храна. Обикновено при разделното хранене ястията имат обща понижена калоричност поради изключването на 1 макронутриент за интервал от време. Автори на книги с предписания за разделно хранене се насочват главно към ястия, богати на зеленчуци, т.е. със изобилен резултат и ниска калоричност. Също по този начин хората, които се захващат с сходен вид диети, постоянно преди този момент са консумирали нездравословни и висококалорични храни и питиета в несъобразени количества. Колкото по-лоши хранителни привички е имал човек преди да стартира 90-дневната диета, толкоз по-голяма амплитуда в килограмите ще провокира тя.

Трябва да се вземе поради и фактът, че следената загуба на килограми първите няколко дни не са изгорени мазнини. Причината за бързата загуба на телесно тегло са рестриктивните мерки във въглехидратите и храните с добавена сол и натрий, които са съществени отговорници за водния баланс и съхранението на вода в тялото. Това е повода хората да мислят, че от разделно хранене се отслабва. Отслабването в този случай е поради създалия се калориен недостиг и водна операция, а не поради разделния банкет на храните.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР