БСП се нуждае от мир и трябва да затвори всички

...
БСП се нуждае от мир и трябва да затвори всички
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП се нуждае от мир

БСП се нуждае от мир и би трябвало да затвори всички фронтове против останалите леви обединения. Това мнение изрази пред БНР журналистът Александър Симов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и на градската организация на партията. 

Партията ще даде ясни знаци за топене на връзките си и с президента, подсказа той.

Българска социалистическа партия ще предложи доброжелателен диалог на всички обединения вляво, разгласи Симов. По думите му, елементарните социалисти се отдръпват от гласоподаване, тъй като не схващат за какво левицата е разпарчетосана и си е отворила толкоз фронтове.

Относно групите на алените барони, демократичното крило, фракцията, която желае да колаборира с Румен Радев, журналистът съобщи, че " борбата с алените олигарси е извоювана " и те нямат думата в Българска социалистическа партия.

Журналистът уточни, че опитът всички групи да бъдат скарани една с друга е довел до историческо дъно – под 10% на парламентарни избори.

Нито един мотив в отговор на въпроса " за какво воювате с президента " не хваща почва, посочи Александър Симов. Той самият няма пояснение за началото на спора сред Нинова и Радев и назова това опълчване " една от мистериите в българския преход ".

" Крайно време да разберем, че този фронт би трябвало да бъде затворен. Трябва да затворим фронтовите си линии в лявото пространство. "

Тече борба за превъзходство за това кой държи хората, които може да изкара. Това е опит обичайното ляво – дясно да бъде изместено в друга повърхност: демократично – консервативно, сподели Александър Симов по отношение на редом провеждащите се в един и същи ден Шествие за фамилията и " София прайд ".

" Да се формулира по нов метод българското политическо опълчване. Такъв развой тече в целия свят, само че в България партиите към момента не са се пренаредили. "

Българската левица не носи този демократичен заряд, какъвто има в други левици в Европейски Съюз, посочи той. По думите му, евродепутатите не са били показателни за Българска социалистическа партия в това отношение и това схващане в Българска социалистическа партия не може елементарно да бъде променено.

Корнелия Нинова не е жертва на Българска социалистическа партия, безапелационен е Симов, който открива " такава патетика в медиите ".

" Не е имало опит за прелом, Нощ на дългите ножове на " Позитано ", акцентира журналистът в предаването " Политически НЕкоректно "

Опитът за истеризация на процеса е абсурден. Истеризацията идва от близки до Нинова, най-много от Калоян Методиев, изрази позиция той.

" Корнелия Нинова внесе свежа струйка в Българска социалистическа партия, когато стана ръководител. Беше метод Българска социалистическа партия да бъде стегната, събрана като партия ", регистрира Симов. Според него казусът е пристигнал, когато в ролята си на водач тя е станала съпротива на самата себе си отпреди няколко години.

Калоян Методиев  Снимка: Българска телеграфна агенция
Калоян Методиев Снимка: Българска телеграфна агенция

Борислав Гуцанов: Калоян Методиев " се появи " при регистрацията на листата на Българска социалистическа партия
Като учредителен проблем на тези избори журналистът очерта появяването на Калоян Методиев в листите от гражданската квота и подлага на критика избора на Нинова от коя листа да влезе в Народното събрание, тъй че да освободи пътя на Методиев да стане народен представител.

Досега Корнелия Нинова редовно е влизала от София, а методът, по който Методиев е влезнал в листите – " зад тила на безусловно цялата партия, е неприемлив ", разяснява Александър Симов.

" Калоян Методиев е сбъркал своята кариера. Това въображение би трябвало да се занимава с литература, не с политика ", добави той. Според него Методиев би бил занаятчия на " политически трилъри ".

" Калоян Методиев е признакът за заболяването, която тресе Българска социалистическа партия през последните години. "

Във връзка с хипотезата човек извън да оглави Българска социалистическа партия, да вземем за пример Илияна Йотова, Симов разяснява, че " Българска социалистическа партия би трябвало да стартира да мисли за цялото съзвездие от други възможности, които има ".

" Към момента никой не е отрязал Корнелия Нинова от евентуалното съревнование. Никой не се е опитвал да води война против нея. Корнелия Нинова в случай че се яви, в името на какво ще се яви? Крайно време е някой да вкара нов жанр и смисъл в партията. "

Симов не счита, че президентски план може да съсипе Българска социалистическа партия, в случай че тя стартира още в този момент да работи с левите обединения, с които от години води война.

" Разединени ще ни бият доста ", предизвести той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР