Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни разкрива какви са признаците,

...
Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни разкрива какви са признаците,
Коментари Харесай

10 признака, по които да разпознаем недостига на протеини

Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни разкрива какви са признаците, по които можем да разберем, че организмът ни страда от.

Протеините са едни от най-важните съставки в телата ни. Когато ги одобряваме посредством храната си, ние си осигуряваме значими за аминокиселини – главните изграждащи детайли на тялото.

Но когато има дефицит на тези по този начин значими хранителни субстанции, посредством разнообразни механизми организмът стартира да изпраща сигнали, че нещо не е наред. Протеиновият дефицит може да е рисков за здравето и в случай че се появят огромен брой признаци, това значи, че има нещо неправилно в диетата ви.

В множеството случаи, с цел да се избегнат нездравословните и неприятни признаци от дефицит на белтъчини, е задоволително да се създадат промени в метода на. Най-често протеините се асоциират с скотски артикули, само че в природата съществуват и други доста положителни източници на протеин, а точно растенията или растителните протеини.

Може би сте чували доктори и национални лечители да споделят, че ключът към крепкото здраве е да можем да се „ вслушваме “ в тялото си. Което значи да се научим да слушаме, разпознаваме, разбираме и действаме съответно, когато телата ни дават сигнали, че нещо липсва или не е наред.

В идващите редове ще откриете най-често срещаните признаци при дефицит на протеин, по какъв начин да ги разпознаете и какво можете да извършите.

1. Бавно зарастващи рани

Протеините и значимите аминокиселини, които те доставят на организма, са градивните блокчета на тялото. Когато имаме рани, протеините са тези, които ще оказват помощ за бързото им укрепване.

Когато има дефицит на протеини, тялото губи способността да се възвръща и лекува. Белтъчините са също главният изграждащ детайл за кожа, нокти, коса и други

2. Загуба на мускулна маса

При спорт и повишена физическа интензивност подлагаме телата си на съществено в допълнение напрежение, на което те не са привикнали. Това е стресова обстановка за организма. За да може да се той възвърне и да работи на естествени обороти, постоянно е нужен повишен банкет на хранителни субстанции. Някои от питателните субстанции, от които е необходим повишен банкет, са протеини, въглехидрати, витамини и минерали. При незадоволителна наличност на някои от изброените, има огромен късмет тялото да компенсира със запасите, които към този момент е натрупало – било то протеин (загуба на мускулна маса), въглехидрат (гликоген) или мазнини (мастни натрупвания).

3. Чести контузии

Протеините спомагат с изключение на за гореизброените процеси и за абсорбирането на калция. Поради тази причина дефицит на белтъчини може да докара до намаляване на костите, което, от своя страна, да е сериозна причина за чести контузии, както и за по-трудно възобновяване от такива.

4. Косопад

Косата е формирана на 90% от протеин. Поради тази причина съответният банкет на белтъчини е сериозен за здравината на косата. Когато има дефицит на протеин в организма, фоликулите на косата изтъняват и по този метод се форсира косопадът. Това е един от най-лесно разпознаваемите и сигурни сигнали на тялото, че липсва протеин в режима на хранене.

5. Трудна централизация

Друг явен симптом за дефицит на белтъчини е невъзможността за централизация. Най-лесният метод да разберете дали имате този проблем е, в случай че усетите, че постоянно четейки или слушайки нещо, ви е мъчно да го запомните или разберете.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР