Днес мнозинството от НС ще вземе политическо решение, не експертно,

...
Днес мнозинството от НС ще вземе политическо решение, не експертно,
Коментари Харесай

Петър Николов: Ако някой от вас се е договарял с олигарх, го разбирам защо иска закриване на спецправосъдието

„ Днес болшинството от Народно събрание ще вземе политическо решение, не експертно, тъй като не чува специалистите и ще закрие една институция. Може би единствената през последните 3 десетилетия, която се осмели да се изправи против олигарсите “, съобщи от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДР Петър Николов. Поводът за неговото изявление е опитът на ръководещото болшинство да закрие на второ четене спецправосъдието.

Николов регистрира, че в продължение на 30 години никой в България не е считал, че тези хора със свирепи прякори, неприятна популярност, може по някакъв метод да бъдат допрени от закона. Той се обърна към Атанас Славов от Демократична България, че „ рационалните съдии “, за които приказва, са разрешили преди този момент един косъм да не падне от тези олигарси.

„ Единственият интервал, в който имаше чувство за правдивост, беше интервалът, в който съществуват спецпрокуратурата и спецсъдът. Ако някой от вас в тъмна доба, в кола с тъмни стъкла и изключен телефон се е срещал с някой олигарх и е поемал ангажимент, го разбирам за какво ще гласоподава за закриването. Ако вие не сте от тези, то послушайте себе си, а не какво приказват политическите ви началници “, добави Николов и прикани депутатите да гласоподават като българи, а не в интерес на олигархията.

В имитация Атанас Славов цитира имената на Даниел Митов, Николай Ненчев, Трайчо Трайков и Нено Димов. „ Това ли са олигарсите “, попита депутатът от Демократична България.

Николов обаче напомни, че офанзивата против спецправосъдието е в последните две години, когато са почнали делата на олигарсите с голям финансов запас. Той напомни законните СРС-та, в които се чуваше по какъв начин Васил Божков-Черепа споделя, че ще сложи „ прокурор фигурант “ и че ръководи от „ мрежата “ митингите в България.

Депутатът от ГЕРБ напомни още, че точно със започването на тези знакови каузи, а и други е почнала офанзивата против спецправосъдието у нас.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР