Днес Mercedes-Benz Trucks представи пред света тежкотоварният си и 100%

...
Днес Mercedes-Benz Trucks представи пред света тежкотоварният си и 100%
Коментари Харесай

Електрическият Mercedes-Benz eActros 600 минава над 500 километра

Днес Mercedes-Benz Trucks показа пред света тежкотоварният си и 100% електрически влекач eActros 600, за който от компанията споделят, че е планувано да сложи нови стандарти в сегмента си във връзка с технологиите, устойчивостта, дизайна и доходността за бизнеса.

Според формалния анонс на Mercedes-Benz, ще предложи опция за свободен пробег от 500 километра с един заряд на батерията си, а с помощта на опцията за ултрабързо зареждане, акумулаторният модул ще може да бъде презареден от 20 до 80% за към 30 минути. Благодарение на тези параметри, влекачът на марката ще бъде в положение да предложи експлоатационен режим от над 1000 километра на дневна база.

По отношение на самият батериен модул (LFP) на Mercedes-Benz eActros 600, от компанията не показват съответен потенциал, само че споделят, че той е над 600 kWh. Двата бордови електромотора генерират мощ от 544 конски сили (816 конски сили пикова мощност).



По отношение на теглителната и товарната дарба на новия си електрически влекач, от Mercedes-Benz Trucks показват, че товароносимостта на влекача е към 22 тона, а общата такава на композицията е до 44 тона.

Mercedes-Benz eActros 600 ще бъде пуснат в продажба още през тази година, а серийното му произвеждане е планувано да стартира в края на 2024 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР