Днес Меган Маркъл - херцогинята на Съсекс и една от

...
Днес Меган Маркъл - херцогинята на Съсекс и една от
Коментари Харесай

Меган Маркъл на 42: 11 факта за херцогинята на Съсекс, които не знаете

Днес Меган Маркъл - херцогинята на Съсекс и една от най-обсъжданите дами на планетата навършва 42 години. През 2016-а единствено за един момент от актриса в сериал тя се трансформира в сензация за международните таблоиди. Тогава стана ясно, че тя е новата обич на принц Хари - правоприемник на английската монархия и един от най-желаните ергени.

От тогава насам не минава и ден, в който Маркъл да не се е появила със сензационно заглавие в пресата. Първоначално всички обсъждаха стилните ѝ избори, филантропичните дела, за които се бори, предишното ѝ на разведена жена, сензационната кралска женитба, комплицираните връзки с татко ѝ, а откакто стана ясно, че тя и принц Хари считат да изоставен кралското семейство ураганът от вести стана неуправляем.



Именно последното разцепи мнението за нея на две - феновете ѝ считат, че решението ѝ е вярно, че кралското семейство я е притиснало и че тя е освободила брачна половинка си от лапите на монархията. Нейните съперници пък са на мнение, че тя е отдалечила принц Хари от корените му, всяла е разкол с най-близките му хора и даже откриват съществени несъгласия в част от нейните изказвания и обвинявания с обстоятелства от предишното ѝ.

Както във всичко в живота евентуално и тук истината е някъде по средата, само че едно е несъмнено - за малко Меган се трансформира в една от най-влиятелните, известни и обсъждани дами на планетата.



По случай празника ѝ събрахме на едно място любопитни обстоятелства, които евентуално не знаете за Меган Маркъл:

1. Нейните предшественици са били плебеи

Докато предците на принц Хари са се сражавали за достойнството на короната, тези на брачната половинка му са били плебеи.

Ричард Рагланд е името на най-отдавнашния родственик на Маркъл, който през 1830 година е работел на ферма в щата Джорджия в Америка.

Всъщност майката на Меган - Дория към момента носи семейството на своите предшественици. Родителите на актуалната херцогиня на Съсекс се развеждат, когато тя е на 6 години.
                             

2. Меган познава света на Холивуд от дребна

Пълното име на някогашната актриса в действителност е Рейчъл Меган Маркъл. Баща ѝ работел като осветител в сериала “Женени с деца ” и водел щерка си на снимачната площадка след учебно заведение. Томас работел в продукцията в продължение на цели 10 години, което водело до съществено несъгласие в живота на щерка му. По това време Маган посещавала заран частно католическо учебно заведение, а следобяд била на фотосите на един от най-провокативните и спорни сериали на 90-те години.

“Имаше доста случаи, в които татко ми ми споделяше: Мег, за какво не отидеш да окажеш помощ в помещението за храни и питиета? Това е прекалено много за 11-годишно момиче ” - показа преди време Маркъл в свое изявление.

Друг любопитен факт е, че родителите на Меган не ѝ разрешавали да гледа “Женени с деца ” вкъщи.
                             

3. Баща ѝ е печелил от лотарията

През 1990 година Томас Маркъл спечелил голяма сума пари от държавната
лотария на щата Калифорния. Маркъл спечелил 750,000 $, с които платил учебното заведение и университета на щерка си.

4. Едва на 11 година тя съумяла да смени наличието на спорна реклама

 
                             

Феминистките аспирации на Меган стартират, когато тя е още дете. Маркъл се появява за първи път по малкия екран през 1993 година Тогава медиите популяризират историята на 11-годишно момиче, което упреква колоса Procter & Gamble в сексизъм. Мотивите на Меган са, че рекламата им за веро е напълно ориентирана към дамите, което допуска, че единствено те мият чиниите вкъщи. След като историята се появява в разнообразни медии, от Procter & Gamble се принуждават да я подменят и сменят обръщението от “жени ” на “хора ”.

5. Меган стартира да работи рано

Първата си работа Маркъл стартира едвам на 13 години, когато е назначена в Humphrey Yogart. По това време тя получава 4 $ на час, с цел да сипва сладолед и да изхвърля боклука.

Интересът ѝ към благотворителността също стартира овреме

Следващата работа на Меган прекатурва разбиранията ѝ и разсънва интереса ѝ към благотворителността. Тя стартира да сервира храна в кухня за бездомни хора.

“Бях на 13 години, първия ден ме беше боязън. Бях дребна, а там беше мъчно и сурово и макар че бях с чудесна група от доброволци, се почувствах смазана. Тогава един от менторите ми сподели “в живота човек би трябвало да слага потребностите на другите пред личните си страхове ”. Тези думи останаха за постоянно с мен ” - споделя Маркъл в свое изявление за Daily Mail.

6. Меган е желала да стане посланик

Маркъл е приключила Северозападния университет с две специалности - спектакъл и интернационалните връзки. Така след завършването си тя печели стаж като младши прес секретар в американското посолство в Буенос Айрес. По това време тя има предпочитание да стане посланик, само че се проваля на един от тестванията, нужни по тази причина.

7. Началото на кариерата ѝ е било мъчно

В началото на кариерата си Меган печели дребни функции и макар че се изявява в 19 сериала, било належащо да работи другаде почасово, с цел да може да се устоя.

Така Маркъл стартира работа като сервитьорка и съумява да развие калиграфския си гений. Тя преподава краснопис в малко образователно заведение и даже е фрийлансър. Любопитен факт е, че точно Меган е била наета, с цел да надпише поканите на сватбата на Робин Тик.

                             

 

8. “Костюмари ” трансформира живота ѝ

Ролята ѝ на Рейчъл в сериала “Костюмари ” безусловно трансформира живота ѝ. Поредицата се трансформира в същински шлагер и Маркъл стартира да печели по 50,000 $ на епизод. Така положението ѝ се прави оценка на над 5,4 милиона $. “Костюмари ” се снима в Канада и това е повода по-голямата част от времето си Маркъл да прекарва точно там. Когато не се снима в сериала, Меган живеела в Лос Анджелис дружно с някогашния си брачен партньор Тревър Енгелсън.
 
                             

 

9. Меган е имала блог

Преди да стане част от кралското семейство, Меган Маркъл е поддържала блога, наименуван The Tig. В него тя разгласила персоналните си усещания по разнообразни тематики, измежду които са пътуванията, храната и модата. Блогът бил деен в продължение на 3 години, само че след сватбата ѝ с принц Хари е деактивиран.

10. Меган към този момент не е Нейно кралско височество

След като Меган и Хари напуснаха кралското семейство, съумяха да запазят купите си “херцог и херцогиня ”, само че не и “негово и нейно кралско височество ”. Санкцията им бе наложена от кралската институция, за която те към този момент не извършват работни задължения.

 
                             

11. Меган има личен герб

След като стана част от кралското семейство, Меган получи личен герб. На него са отразени разнообразни знаци на родния ѝ щат Калифорния - като синьото и слънчевите лъчи.
 
                             

 

Напоследък все по-често се приказва, че Меган и Хари са пред бракоразвод. Докато едни таблоиди непрестанно ги разделят, други пък ги събират. Дали двойката ще издържи на тестванията и провокациите на фамилния живот, времето ще покаже. Засега като че ли съумяват да запазят визията, че не престават да се обичат по този начин, както и в зората на връзката си. И би трябвало да им признаем едно - знаят по какъв начин да държат публиката със спотаен мирис.

Честит рожден ден, Меган!
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР