Днес край язовир Копринка до Казанлък се провежда 16-ият събор

...
Днес край язовир Копринка до Казанлък се провежда 16-ият събор
Коментари Харесай

Русофилите се събират край яз. Копринка въпреки шпионския скандал

Днес край язовир Копринка до Казанлък се организира 16-ият събор на русофилите в България. "Европа е по-силна с Русия " е мотото, под което протича днешното издание, оповестява БНР.

Поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък са част от деянията включени в програмата.

Съборът край крайбрежията на Копринка стартира с концерт на лауреатите на седмия Национален фестивал на съветската лирика, ария и танц "Пусть всегда будет солнце ", чийто финален стадий беше в петък вечерта в Казанлък.

Ще бъдат наградени спечелилите в Х Международен конкурс за детска рисунка "Обичам моята татковина “. Митингът на Национално придвижване "Русофили " стартира в 13 часа, разгласи Ирина Минева, ръководител на регионалния съвет на организацията.

Специален посетител на събора на русофилите тази година ще бъде естрадният реализатор Христо Кидиков.

След шпионския скандал с ръководителя на придвижването Николай Малинов, повдигнатото му обвиняване в шпионаж и разпитите на други членове на организацията се появиха опасения, че обичайният русофилски събор може и да се провали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР