Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин разкри, че има

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин разкри, че има
Коментари Харесай

Лойд Остин разкри: Има вероятност за преговори за мир в Украйна

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разкри, че има огромна възможност от договаряния за мир сред Русия и Украйна.

Началникът на Пентагона обаче е безапелационен, че задачата на Западните партньори е да се уверят, че Украйна е в по-силна позиция в този миг и ще измъкне допустимо най-вече позитиви от възможни договаряния.

" Повечето спорове от сходно естество приключват точно по този метод - с някакъв тип договаряния.

Отново дублирам, когато това се случи, ние желаеме Украйна да бъде в по-добра позиция, с цел да може да реализира задачата си и да контракти верните неща: на какво ще се съгласи или няма да се съгласи. Нашата цел е да се уверим, че няма да правят отстъпка в договарянията ", съобщи Остин, представен от УНИАН.

В средата на април Володимир Зеленски разгласи, че Русия няма действително предпочитание да договаря за преустановяване на войната.

Украинският президент съобщи тогава, че е подготвен да договаря с тези, които в действителност желаят мир.

" В същото време съветският деспот Владимир Путин не желае договаряния и не се интересува от преговорния развой, тъй като това не е " победа " за него. Единствената " победа " за Путин е унищожаването на Украйна ", уточни тогава Зеленски.

На 15 и 16 юни Швейцария ще бъде хазаин на Глобална среща на върха за мир, инициирана от Украйна. На нея ще бъдат поканени представители на повече от 100 страни, само че без Русия.

Според Зеленски, на срещата на върха би трябвало да се създаде пътна карта за преустановяване на войната на основата на справедливостта.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР