Днес имаше война на корупционерите. Това коментира пред журналисти в

...
Днес имаше война на корупционерите. Това коментира пред журналисти в
Коментари Харесай

Радостин Василев за спора около избора на подуправител на НЗОК: Имаше война на корупционерите

" Днес имаше война на корупционерите ". Това разяснява пред публицисти в Народното събрание самостоятелният депутат Радостин Василев по отношение на избора на подуправител на Национална здравноосигурителна каса (НЗОК).

За кандидатурата на определения за подуправител Момчил Мавров гласоподаваха депутатите от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, " срещу " бяха депутатите от " Продължаваме промяната - Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България ", четирима депутати от " Възраждане " и самостоятелният Радостин Василев.

Според Василев дебатът е трябвало да бъде за професионалните качества на Мавров.

" Най-страшно е държанието на " Възраждане " и " ИТН ", които още веднъж смъкнаха кворума, с цел да бъде определен претендент на ГЕРБ. Това не е за първи път. Това е наклонност ", съобщи Радостин Василев.

По думите му това демонстрира взаимозависимост от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

" Видимо е, че тази сглобка не може да действа, страшното е, че не си приказваме за качества и професионален опит, а единствено за корупция ", добави Василев като засяга отчета на Държавна организация " Национална сигурност " по отношение на подуправителя на НЗОК Момчил Мавров.

Петков: Доклад на ДАНС сочи, че претендентът за началник на НЗОК е лобирал за частни лечебни заведения

Той дефинира случилите си вълнения в залата като срамни и засяга държанието на депутатите от " Възраждане ", които по думите му са " тръгнали да бият сътрудниците си от ПП-ДБ ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР