Днес имаме всички улеснения за подобрена комуникация, а понякога пак

...
Днес имаме всички улеснения за подобрена комуникация, а понякога пак
Коментари Харесай

VoIP технологията: Да се чуем по интернет

Днес имаме всички удобства за усъвършенствана връзка, а от време на време отново не се разбираме…


В тази графа ще описваме за софтуерните промени в света. Идеята е да помогнем да се разберe езикът на новото време.

Разговорите по интернет към този момент са всекидневие. Интернет плюс телефон, компютър или таблет може да е равно на връзка минус високи сметки. Този актуален разкош се дължи на технологията “VoIP ” (Voice over Internet Protocol), която “пренася ” гласа по целия свят, с помощта на интернет, без това да се заплаща в допълнение.

Най-разпространени стратегии и мобилни приложения*, които употребяват технологията VoIP:

Скайп (Skype) е стратегия, посредством която можеш гратис да приказваш с други клиенти на Skype, в действително време. Това може да се случи посредством писмен чат или аудио диалог. Можеш да установиш видеовръзка и да виждаш индивида, с който приказваш, тук и в този момент. Сякаш е пред теб, макар че физически може да ви разделят океани разстояние.

Вайбър (Viber) е приложение, което може да се употребява както на смарт телефони, по този начин и на компютри. Условието е още веднъж същото – да имаш интернет връзка. Viber се употребява най-често за диалози, пращане на емотикони*, фотоси, аудио и видеозаписи, направени със същата стратегия, на твоето устройство.

Уатсап (WhatsApp) е друго сходно приложение, което може да извършва всички гореспоменати функционалности. Отново и двамата комуникиращи би трябвало да имат конфигурирано това приложение и да имат разполагаем интернет. Отличителното за WhatsApp е честата приложимост на “запис на глас ”, което съставлява записано аудио известие, което можеш да пращаш, когато бързаш, нямаш опция за диалог, или искаш да избегнеш трудоемкото писане в придвижване. И другите приложения имат алтернатива за аудио запис, само че във Viber то е лимитирано до тридесет секунди.

Как да си сваля/изтегля мобилна апликация?

1. Влез в Гугъл Play Магазин (ако ползваш операционната система Android) или в iStore (ако имаш iPhone).
2. Натисни лупата (обикновено в горен десен ъгъл) и напиши в търсачката, каквото търсиш, да вземем за пример “Skype ”.
3. Натистни бутона, на който написа “Инсталиране ”.

Някога използването на домакински телефон имаше своите занимателни моменти. Като дуплекса (една и съща кабелна линия да се употребява поредно от двама клиенти с разнообразни телефонни номера), чиито диалози подслушвахме, кикотейки се. Но когато имаше значима вест за шерване, същият този дуплекс се явяваше като зложелател номер едно в забавянето на връзката. Днес имаме всички удобства за усъвършенствана връзка, а от време на време отново не се разбираме…

Речник


Мобилна апликация/приложение: Програми, които са пригодени за смарт телефон или таблет.

Google Плей (Google Play) или АйСтор (iStore): Това са супермаркети за мобилни приложения. Има избор от безвъзмездни и платени мобилни приложения, разграничени в категории.

Емотикони: Картинки, които се явяват като образен подтекст към това, което желаеме да кажем. “Емот ” идва от британската дума “emotional ” (емоционален), а “икон ” идва от думата “icon ” (иконка). Например ето това: P в чата наподобява като.

За повече информация, посетете https://blogtogranny.com/, а за спомагателни въпроси, пишете на [email protected].
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР