Днес и утре сутрин желаещите да се включат във второто

...
Днес и утре сутрин желаещите да се включат във второто
Коментари Харесай

Преброяване на врабчетата е тази събота

Днес и на следващия ден заран искащите да се включат във второто по ред преброяване на врабчета в страната може да се записват на уеб страницата vrabcheta.bg.

Кампанията " Ние броим врабчетата 2 " ще помогне за спасяването на трите типа врабчета у нас, които за жалост понижават, изясняват уредниците от Българското сдружение за отбрана на птиците.

Броенето ще се организира на 12 май (събота) сред 9 и 12 часа. Всеки участник в акцията би трябвало да отдели единствено 10 минути в този времеви период.

След регистрацията е значимо всеки участник да избере от наличната интерактивна карта най-близкото и комфортно за него място, на което тази събота да преброи врабчетата за 10 минути във времето преди обед.

Тази година в акцията има и тласък за най-малките врабчебройци. Всеки записал се и броил врабчета възпитаник сред 1 и 4 клас ще взе участие в чоп за продобиване на огромната премия – екскурзия до природозащитен център " Пода " край Бургас дружно с всички негови съученици.

Колкото повече деца от един клас се записват и броят врабчета, толкоз по-голям е шансът на класа да завоюва премията. Тегленето ще се организира онлайн на фейсбук страницата на Българско дружество за защита на птиците на 16 май, изясняват от сдружението.

На уеб страницата има подробна информация за трите типа врабчета, срещащи се в нашата страна: домашното, полското и испанското. Там може да научите и за отличителните белези на всеки от " братовчедите ", както и любопитни обстоятелства за тях.

Резултатите от преброяването ще бъдат оповестени на 14 май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР