Днес двама оздравели пациенти от COVID-19 ще бъдат изписани от

...
Днес двама оздравели пациенти от COVID-19 ще бъдат изписани от
Коментари Харесай

Втора градска болница в София изписва днес още двама оздравели пациенти

Днес двама оздравели пациенти от COVID-19 ще бъдат изписани от Втора градска болница в София - жена на 73 години и мъж на 77 години. Така оздравелите пациенти от ковид на болничното заведение стават трима. "Очакваме вторите негативни проби на още трима пациента ", заяви във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.
"Специално приветствам доктор Халил, който управлява отделението за пациенти с COVID- 19, както и шефът на болничното заведение доцент Узунов. Благодарение на тях и екипите им успяхме да реорганизираме отделението по пулмология в поделение за лекуване на COVID- 19. Другата седмица всички 66 лекари, сестри, санитари и лаборанти, които лекуват пациенти с ковид във Втора градска болница ще бъдат тествани с PCR-тестове ", написа Фандъкова.
В специфичен пункт в двора на болничното заведение в петък стартира проучването на чиновниците на общинското дружество „ Социален патронаж “. През тест ще преминат 200 души, които всеки ден носят храна на над 1500 възрастни хора по домовете.
На стадии пък стартира миенето и дезинфекцията на околовръстния път. Това ще става през нощта, а цялото трасе ще бъде измито до 18 април.
В четвъртък вечерта беше почистен бул. "Сливница ". Булевардите в столицата се мият и дезинфекцират през нощта, с цел да не се пречи на придвижването. Списък с график за миенето на улиците и булевардите може да се види на уеб страницата на Столичния инспекторат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР