Днес, 7 октомври 2022 г., Централната избирателна комисия взе решение

...
Днес, 7 октомври 2022 г., Централната избирателна комисия взе решение
Коментари Харесай

ЦИК обяви имената на новите 240 депутати

Днес, 7 октомври 2022 година, Централната изборна комисия взе решение № 1564-НС, с което разгласи имената на определените народни представители в 48-то Народно заседание.

На съображение член 300, алинея 2 от Изборния кодекс ЦИК би трябвало да разгласи имената на определените народни представители не по-късно от 7 дни след изборния ден - 9.10.2022 година В резултат на бързото култивиране на протоколите от СИК, РИК и ЦИК, Комисията се произнесе в по-кратък период. Решението се разгласява в Държавен вестник.

Преди това в комисията постъпиха заявките от 26-имата определени за депутати от два многомандатни региона, в които те показаха от къде ще осъществят мандата си.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ избра Шумен пред Кърджали. Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия ще е народен представител от София, съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев избира Хасково, ръководителят на " Български напредък " Стефан Янев ще е народен представител от София град, а Христо Иванов от " Демократична България " от Пловдив.

Имената на всички определени за народни представители в 48-ото Народно заседание вижте тук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР