Днес 4-ти февруари е световният ден, посветен на борбата с

...
Днес 4-ти февруари е световният ден, посветен на борбата с
Коментари Харесай

Отбелязваме световния ден за борба с рака - медицината бележи забележителен прогрес в лечението

Днес 4-ти февруари е международният ден, отдаден на битката с онкологичните болести.

Според данни на Световната здравна организация една трета от смъртните случаи от рак за разследване на 5 водещи рискови фактори,свързани с неприятни привички и погрешно хранене: високите равнища телесни мазнини, непълен банкет на свежи плодове и зеленчуци, липса на физическа интензивност, приложимост на тютюневи произведения и алкохол. Добрата вест е, че при ранното диагностициране, преживяемостта се повишава доста.

Все повече български пациенти имат вяра в достиженията на актуалната медицина и схващат,че грижата за личното тяло, предварителната защита и ранното диагностициране могат да оказват помощ при преодоляването и лекуването на заболяването.

Всяка година броят на пациентите, които избират да се подложат на лекуване в чужбина пораства. Според известният онколог проф. доктор Кристоф Цилински, напредъкът в медицината е незабравим и заради това преживяемостта на пациентите пораства. Броят на излекуваните пациенти в случаи, когато болестта е намерено в ранна фаза, както и управлението на заболяването, открита в по-напреднал етап се покачва всяка година измежду пациентите в Европа. „ Ключов фактор е откритието, че някои човешки гени са обвързани с появата  на раковите кафези. В разследване на това се записаха доста медикаменти, които таргетират избрани генетични причинители, за които знаем че са виновни за разпространяването и растежа на туморите. Това аз назовавам гражданска война в лекуването на рак “. Освен това, през днешния ден доста видове рак са диференциирани. „ Преди години ние третирахме рак на гърдатата. Днес знаем 10 разнообразни подтипа на рака на гърдата, и всеки от тях изисква друг метод на лекуването. При рака на белия дроб познаваме 15 подтипа “- добавя проф. доктор Цилински. Ето за какво точната диагноза е доста значима. Това е една от причните от ден на ден българи да се насочват към лекуване на открито.  Много от тях избират Централно европейския научен раков център (CEACC) във Виена, управителен от проф. Цилински. През 2019 година броят на български пациенти се е нараснал с 23% по отношение на миналата година. Много от тях пътуват за второ мнение и по-късно избират да бъдат лекувани от високо квалифицирания медицински личен състав в болничното заведение.

В Световния ден за битка с рака 2020 година CEACC към Wiener Privatklinik биха желали да припомнят, че предварителната защита в действителност е от значително значение, само че и да изразят готовността предлагането на допустимо най-хубавото и най-съвременно диагностициране на ракови болести, в това число посредством радиологични и патологични проучвания, които са основа за персонализирана и прецизна медицина, последвани от интердисциплинарни медицински интервенции и лекувания.

Също по този начин пациентите с фамилна анамнеза имат опция да открият допустима предразположеност към развиване на рак посредством осъществяване на геномни проучвания. Скрининговите прегледи за рак се основават на възрастта, пола и риска от самостоятелно заболяване, което ще помогне за образуването на персонална оценка на риска и съответните насоки за понижаване на риска.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР