Днес, 30 април, изтича срокът за подаване на данъчни декларации

...
Днес, 30 април, изтича срокът за подаване на данъчни декларации
Коментари Харесай

Последен ден за подаване на данъчни декларации

Днес, 30 април, изтича срокът за подаване на данъчни заявления и заплащане на налога за довнасяне за физическите лица, напомнят от Националната организация за приходите.

Въпреки че поради изключителното състояние срокът за корпоративния налог бе продължен до края на юни, физическите лица би трябвало да заявяват приходите си от предходната година до края на този месец. Заради това в последните дни пред офисите на Национална агенция за приходите имаше опашки.

За първи път от март данъчните заявления са авансово попълнени, само че с цел да ги подадем по този метод, ни е нужен личен идентификационен код. Ако предпочетем книжен вид, годно ще е пощенското клеймо, в случай че е от най-късно от през днешния ден.

Еднократно промяна на данъчната декларация може да бъде направена до септември. За физическите лица срокът на обявление и довнасяне на налозите не бе продължен поради пандемията. Едноличните търговци могат да заявяват и платят приходите си до края на юни, само че единствено в случай че са свързани с активността им като такива. Ако те обаче имат други облагаеми приходи, да вземем за пример от наем, би трябвало да ги заявяват до края на деня.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР