Дмитрий Рогозин, генерален директор на държавната корпорация Роскосмос, заяви, че

...
Дмитрий Рогозин, генерален директор на държавната корпорация Роскосмос, заяви, че
Коментари Харесай

Рогозин: безопасното сваляне на МКС ще отнеме повече от година

Дмитрий Рогозин, общоприет шеф на държавната корпорация Роскосмос, съобщи, че процесът на потапяне на Международната галактическа станция (МКС), в случай че бъде взето съответното решение, ще отнеме повече от година.

Както към този момент беше обявено, в актуалната обстановка Русия е принудена да усъвършенства разноските по плана МКС. Освен това съществуват подозрения по отношение на по-нататъшното присъединяване на Русия в програмата на МКС след 2024 година По-рано Рогозин съобщи, че решението за удължение на употребата на МКС след 2024 година към момента не е взето. В същото време без съветско присъединяване станцията е всъщност обречена, защото е изчерпала ресурса си, считат от държавната корпорация.

" Роскосмос " дефинира като един от целите в обозримо бъдеще основаването на съветската орбитална станция (РОСС). Рогозин съобщи, че в този момент е належащо да се дефинира до коя година Руската федерация ще си сътрудничи с МКС.

" Да, американците желаят до 2030 година По-рано имаше договаряния - до 2028 година Но дублирам, че най-важното е да се реши дали да продължим съдействието на МКС или да се прехвърлим към ROSS ", сподели ръководителят на Роскосмос.

Освен това беше казано, че при положение на решение за преустановяване на плана за МКС, орбиталният комплекс ще би трябвало да бъде потънал в границите на сложна стратегия. " Ако потопим станцията, тя не би трябвало да бъде откачена. Трябваше единствено да се смъкна безвредно, като се задействат моторите до прекъсване. Това също не е бърза работа. Процедурата ще отнеме повече от година ", цитира " Российская газета " думите на ръководителя на Роскосмос.

Повече  може на намерите в графа Технологии.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР